Patates kabuklarını çöpe atmayın! Bakın evde ne işe yarıyor? – Evim

Patates kabuklarını çöpe atmayın! Bakın evde ne işe yarıyor?

Patateslerin kabukları genellikle soyulduktan sonra çöpe atılır ancak günlük hayatta oldukça pratik olan birçok özelliği vardır. Patates kabuklarını nasıl mantıklı bir şekilde kullanabileceğinizi anlatıyoruz.

Çoğu doğrudan çöpe atılmasına rağmen, bir patates kabuğunun arkasında çok şey gizlidir. Lekeleri çıkarmak ya da atıştırmalık olarak tüketmek amacıyla kullanabilirsiniz. Birkaç dakika içinde patates kabukları gerçek günlük yardımcılar haline gelebilir. Aşağıdaki ipuçları sadece pratik değil, aynı zamanda uygulanması da kolay.

PATATES KABUKLARIYLA MUTFAK PIRIL PIRIL OLSUN

Kabukları atmak yerine, bir temizleme aracı olarak yeniden kullanılabilirler; örneğin lavabo gibi paslanmaz çelik yüzeyler için. Sadece kabuğun ıslak tarafını yüzeye veya belirli bir kirli noktaya sürtün. Ardından etkisini göstermesine izin verin, durulayın ve kurulayın. Lavabo tertemiz olacak.

Seramik ocak da patates kabuklarıyla temizlenebilir. Islak tarafı ile tüm alanı veya kirli bir noktayı ovalayabilirsiniz. Sonra biraz sirke ekleyin ve ovalayın. Ardından kurulayın. Kısa sürede tekrar temiz bir mutfağa sahip olacaksınız.

DERİ YÜZEYLERİ PATATES KABUKLARIYLA PARLATIN

Sadece mutfak değil deri yüzeyler de patates kabuklarıyla temizlenebilir. Yine kabuğun ıslak tarafı lekenin üzerine sürülür. Sonrasında bir bezle ovalanır. Leke tamamen yok olmadıysa, tüm işlemi tekrarlayabilirsiniz.

KURUM BİRİKİNTİLERİNİ ENGELLER

Patates kabuklarının bacada kurum oluşumunu önlemeye yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Bunu yapmak için, kabukları kurumaya bırakmanız ve ardından onları şöminede yakmanız yeterlidir. Bu, kurum kalıntılarını çok hızlı bir şekilde ortadan kaldırır.

PATATES KABUKLARI CİPS OLABİLİR

Bu numara lekeleri çıkarmayacak olsa da, film gecesi veya aralarında lezzetli bir atıştırmalık olabilir. Çünkü patates kabukları kolayca cips haline getirilebilir.

Kabukların üzerine zeytinyağı sürün ve ardından ara sıra çevirerek 200 derecede fırına verin. 15-20 dakika sonra cipsler hazır. Cipsleri tuz, biber veya biberiye ile baharatlayabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kargonuzu saran balonlu naylonları çöpe atmayın! 9 farklı şekilde kullanabilirsiniz

Kahve telvelerini atmayın! 9 farklı şekilde kullanabilirsiniz

Çay poşetlerini atmayın! 11 farklı şekilde kullanabilirsiniz

Ayakkabı ve çantalardan çıkan silika jeli atmayın! 18 farklı şekilde kullanabilirsiniz

Eski tişörtleri atmayın! 5 farklı şekilde kullanabilirsiniz: Videolu tarifler