Ev turu: Bodrum’da 750 m2’lik arsa üzerinde müstakil şık bir evdeyiz

Bodrum Yalıçiftlik’te 750 metrekarelik bir arsa üzerine konumlanan tek katlı evde, bu güzel Ege kasabasının her mevsimi doyasıya yaşanıyor.

110 M2’LİK ANA BİNA VE 30 M2’LİK MİSAFİR EVİ

Ev 110 metrekarelik bir ana bina ve 30 metrekarelik bir misafir evinden oluşuyor. Ayrıca bahçede jeneratör ve su arıtma makinesinin bulunduğu 10 metrekarelik küçük bir alan da mevcut.

Ev sahipleri bu arsayı 2016 yılında satın almış ve burada hayallerindeki evi inşa etmek istemişler. Ev tek kat üzerine kurulu. Yapımı iki yıl sürmüş. Sahipleri, 2018 yılında İstanbul’dan ayrılıp doğayla iç içe bu eve, yeni hayatlarını yaşamak üzere taşınmışlar. Labrador cinsi iki köpek ve iki kedi ise bu evi ve hayatı onlarla paylaşıyor.

Evin verandası ev sahiplerinin en çok zaman geçirdikleri alan. Adeta evin salonu gibi… Ve aile kasım ayının sonuna kadar veranda da yaşıyor, güne orada başlıyor ve sonlandırıyor.

PROVENCE-COUNTRY STİLİ BİR TAŞ EV HAYALLERİYDİ

Uzun yıllar provence-country karışımı bir taş evleri olsun isteyen çift, hayallerine bu ev sayesinde kavuşmuş. Evin yapımında iki mimar ile birlikte çalışmışlar. Mimar Ebru Erol, taş ev konusunda Bodrum’da bilinen bir isim. Evin inşaatını o üstlenmiş.

Salondaki dikkat çekici okuma lambası Bodrum’daki Flamant mağazasından alınmış.

Evin bir hayli ilgi çeken cam işleri Ebru Hanım’ın kurucusu olduğu Tovak İşlikleri’nde yapılmış. Ebru Hanım aynı zamanda seramik sanatçısı olduğu için evdeki seramik çeşme, lambalar, havalandırmalar ve dolapların üzerinde yer alan desenler de onun imzasını taşıyor. Evin mobilyaları ve mutfağı ise İç Mimar İlker Kayabaşı tarafından yapılmış.

Ana yaşam alanı salonda antikacılardan özenle toplanan ya da aile büyüklerinden hatıra kalan objeler dikkat çekiyor. Dikiş makinesi, çay takımı ve makaslar bunlardan birkaçı.

GEMİ KAPTANI OLMASI DEKORASYONDA YÖNLENDİRİCİ OLDU

Ev sahibinin eskiden uzak yol gemi kaptanı olması, dekorasyonda epey yönlendirici olmuş. Gemiler, yelkenliler, deniz ve martılar bu yüzden evin birçok köşesinde karşımıza çıkıyor. Salondaki mobilyaların pek çoğu özel imalat olarak çözümlenmiş. Dekorasyona karakter katan ve yapının dikkat çekici detaylarından olan doğramalar ise emprenye edilmiş kızılçamdan Naswood firmasına yaptırılmış.

Misafir banyosu tezgahında Silestone markası tercih edilmiş. Bataryalar Newarck ve Hans Grohe. Aynadaki evler, ev sahibinin Portekiz’in Averio kasabasında çektirdiği bir fotoğraftan esinlenilerek yapılmış.
Evdeki üç banyo farklı stil ve tasarımlara sahip. Hepsinde de el yapımı cam işleri dikkat çekiyor.
Ebeveyn banyosunun duş alanında, deniz ve martılar size eşlik ediyor. Kendinizi Bodrum’un engin sularında yüzüyor gibi hissedebilirsiniz.

MUTFAK DEKORASYONU

Mutfakta ana renk olarak tatlı ve açık bir mavi tonu tercih edilmiş. Bunun nedeni, aydınlığı ve Bodrum’u yansıtıyor olması… Mutfak tezgahında da bu maviyi tamamlayacak Dekton markasına ait bir malzeme kullanılmış. Ev sahibinin deniz tutkusu, evin farklı noktalarında kendini gösteriyor. Mesela mutfakta tezgah arası seramiklerde yelkenliler olarak karşımıza çıkıyor.

TAŞ DUVARLARIN ARALARINA ESKİ OSMANLI-ERMENİ VE RUM TUĞLALARI SERPİŞTİRİLMİŞ

Taş duvarların aralarına serpiştirilmiş eski Osmanlı-Ermeni ve Rum tuğlaları Çanakkale’de bir koleksiyonerden alınmış. Ev sahibinin ailesinin mübadele zamanında Girit Adası’ndan getirdiği, verandadaki büfenin üzerinde duran gül suluklar ve salon büfesinin üzerindeki abajur ise çiftin bu evde en sevdiği objeler…

Misafir odasının işlevsel ve bol depolamalı mobilyaları da özel olarak yaptırılmış

Ebeveyn yatak odasında, istenilen tema doğrultusunda lila tonları ve mor salkım desenleri tercih edilmiş. Mor Misafir odasının işlevsel ve bol depolamalı mobilyaları da özel olarak yaptırılmış. salkımlar odadaki dolap, şifoniyer ve komodinlerin üzerine de resmedilmiş. Yatağın üzerinde yer alan, lombozu andıran pencereye de cam işi olarak uygulanmış. Odadaki şifoniyer ve komodinler, ev sahiplerinin ailesinden yadigar kıymetli parçalardan… 1950’li yıllara ait olan bu özel mobilyalara eskitme cila yapılmış. Sonrasında ise üzerlerine salkım desenleri çizilerek odayla uyum içinde olmaları sağlanmış…

30 metrekarelik misafir evi, bir yatak odası ve banyodan oluşuyor. Bu odanın dekorasyonunda da ev sahibinin uzun yol gemi kaptanı olmasının etkileri görülüyor.

Misafir evindeki banyo dolabı çok özel. Çünkü bu dolap Aliağa gemi söküm tersanesindeki İtalyan bir feribotun makina dairesindeki abanoz ağaçlarından yapılmış.

Ev turu: Bodrum’da 2 katlı 100 yıllık taş evi gezdik