Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi

Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 150 gr taze tagliatelle makarna,
  • 1 lt haşlama suyu,
  • 5 g ayçiçek yağı,
  • 2 g tuz

Krema sosu için:

  • 60 g krema,
  • 2 cl beyaz şarap,
  • 1 diş sarımsak,
  • 5 g sızma zeytinyağı,
  • 1 g tuz
  • 1 g karabiber

Pesto sos için:

  • 10 g taze fesleğen,
  • 20 g sızma zeytinyağı,
  • 2 g çam fıstığı,
  • 2 g parmesan peyniri

Üst malzemesi için:

  • 10 g parmesan,
  • 1 dal fesleğen

HAZIRLANIŞI

Hazırlanışı: Pesto sos malzemelerini blender’da çekin. Krema sosu için zeytinyağını tavaya koyun, ezilmiş sarımsak ekleyin, biraz kavurup beyaz şarap ekleyin ve çektirin. Üzerine krema ekleyin. Haşlama suyundan 50 g kremaya ekleyip kaynatın. Tuz ve karabiber ilave edin. 150 g taze tagliatelle makarnayı haşlayın.

Haşlanmış makarnayı kremalı sosun içine ekleyin. En son hazırladığınız pesto sosu da makarnaya ekleyerek tavada bir-iki dakika harmanlayıp sosun makarnaya nüfuz etmesini sağlayın. Hazırladığınız makarnayı tabağa alın. Üzerine kavrulmuş çam fıstığı, 1 dal fesleğen ve rendelenmiş parmesan peynir serpip servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Mutfakta sık yapılan yanlışlar ve uzmanlardan öneriler