Kağıtta balık tarifi ile karşınızdayız. Kağıtta pişirme, lezzetlerin iyice ortaya çıkmasını sağlar.
Hazırlama süresi: 25 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet Çin lahanası, yarıya bölünmüş
- 400 gr sert beyaz balık filetosu, (örneğin levrek)
- ½ adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 2 çay kaşığı soya sosu
- ½ yemek kaşığı demirhindi ezmesi
- ½ limon
- 2 adet kare kesilmiş pişirme kağıdı
YAPILIŞI
- Fırını 200 °C’de ısıtın. Her pişirme kağıdının üzerine ½ Çin lahanası üzerine balık filetosu koyun.
- Limon suyu, susam yağı, soya sosu ve demirhindi ezmesini birlikte çırpın. Her balığın üzerine paylaştırıp biraz tuz ve karabiber serpin.
- Pişirme kağıtlarını katlayıp köşelerinden kıvırarak kapatın. Fırın tepsisine koyun ve 12-15 dakika pişirin. Her birinin üzerine limon sıkarak bekletmeden servis yapın.
AFİYET OLSUN
KİŞİ BAŞI
KALORİ 231
YAĞ 7 gr
DOYMUŞ YAĞ 1 gr
KARBONHİDRAT 5 gr