Kalbe giden yol mideden geçer!

0

Frenk üzümlü ve beyaz çikolatalı bu tarif, herkesi mutlu edecek bir lezzete ve görüntüye sahip.

Malzemeler:
• 110 gram tereyağı • 1/3 bardak şeker • 2 yumurta • 2 çay kaşığı vanilya özütü (Eğer yoksa vanilya da olur) • 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi • 3/4 bardak un • 1 çay kaşığı zencefil • Bir tutam tuz • 1/2 çay kaşığı karbonat • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu • 1/2 bardak doğranmış kurutulmuş frenk üzümü • 1/2 bardaktan az beyaz damla çikolata (Damla çikolata yoksa çikolatayı minik minik doğrayabilirsiniz.)
Krema için: 60 gram labne • 1 yemek kaşığı tereyağı • 1 bardaktan az pudra şekeri • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi • 40 gram kadar eritilmiş beyaz çikolata

Hazırlanışı: Kalıbınızın içerisine fırın kağıdını kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde tatlınızı kolayca kalıptan çıkarabileceksiniz. Minik bir kapta un, zencefil, tuz, karbonat ve kabartma tozunu karıştırın. Mikserinizle daha büyük bir kapta tereyağı ve kahverengi şekeri yumuşak bir kıvam alana dek çırpın. Yumurta, vanilya, portakal kabuğunu ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından önceden hazırladığınız unlu karışımı ekleyin ve karışana dek çırpın. Doğradığınız frenk üzümlerini ve beyaz çikolatayı ekleyin. Karışımı kalıba dökün ve eşit bir şekilde dağıtın. 175 derecede ısıttığınız fırına verin. Ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana dek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Kremanın hazırlanışı: Önce labne ve tereyağını yumuşak bir kıvam alana dek karıştırın. Pudra şekeri, vanilya, portakal rendesini de ekleyin homojen bir kıvam alana dek tekrar karıştırın. Fırından çıkan kekiniz iyice soğuduktan sonra önce kremayı iyice dağıtın. Daha sonra üzerine biraz daha frenk üzümü serpiştirin. Kekinizi kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kesip, sonra dilerseniz içine biraz tereyağı ekleyerek erittiğiniz beyaz çikolatayı bir buzdolabı poşetine koyup, ucunu azıcık keserek süsleme yapabilir, kalp şeklinde pasta süsleri ile  renklendirebilirsiniz.

HAZIRLAYAN NUR B. ANAÇ FOTOĞRAF İBRAHİM ÖZBUNAR

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.