Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik)

zeytinli kahvaltı keki tarifi

Zeytinli kahvaltı keki tarifi ile karşınızdayız. Lezzetli ve sağlıklı tariflerden salamurasına kadar siz de bu mucizevi yemiş zeytinin bereketini sofralarınıza taşıyın.

GEREKLİ MALZEMELER *

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet maydanoz, kıyılmış
  • Yarım demet dereotu, kıyılmış
  • 1 su bardağı dilimlenmiş biberli yeşil zeytin
  • 150 gr beyaz peynir, yumuşak ve yağlı

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı çörek otu.

ZEYTİNLİ KAHVALTI KEKİ YAPILIŞI *

  • Yumurtaları 1 çay kaşığı tuz ile köpük köpük olana dek çırpın.
  • Sızma zeytinyağını ve suyu ilave edin.
  • 1 dakika çırptıktan sonra elenmiş unu, kabartma tozunu ilave edin.
  • Karıştırıp en son kıyılmış yeşillikleri, dilimlenmiş yeşil zeytini ve ufak ufak doğranmış beyaz peyniri ekleyin.
  • Hafifçe karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Üzerine susam ile çörek otunu serpin.
  • 180 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.

Kahvaltıda yapılacak tarifler! Masanızda farklı tatlara yer açın

Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır? Kimler tüketmemelidir? Nasıl içilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Basit bir serada neler olmalı? Bitkilerinizi koruyun

5 soruda pencere ve kapılarda siyah çerçeve modası