Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek

0

kolay-pankek-tarifi

Kolay pankek tarifi ile sabah kahvaltılarınızı tatlandırabilirsiniz. Pankek yapımı oldukça basit olsa da bazı püf noktaları vardır. Pankek yapımının püf noktalarını anlatıyoruz.

KOLAY PANKEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı kadar süt
  • 2 yemek kaşığı kadar toz şeker
  • 1,5 su bardağı kadar un
  • 1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Biraz sıvı yağ

KOLAY PANKEK NASIL YAPILIR? *

Pankek hamuru yani pankek harcının yapılışı: Derin bir kaba 2 yumurta kırın ve 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Şeker eriyinceye kadar yumurtaları çırpma teli ile çırpın.

Şeker eridikten sonra 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve şekerli vanilin ya da vanilyayı kaba dökün.

1 su bardağı süt ilave edin ve kek harcından biraz daha yoğun bir kıvam alıncaya kadar çırpın.

Kolay pankek tarifi püf noktası: Eğer hamurun kıvamı çok akıcı olursa yeterince kabarık olmaz. Hamurun akıcı ve aynı zamanda koyu olması gerekir.

Pankek hamuru hazır olduğında bir pankek tavası ya da büyük ve fazla kalın olmayan bir tava alın.

Tavaya bir miktar sıvı yağ dökün ve tavanın altını açın. Tereyağı kullanmayın. Çünkü tereyağı hızlı yanar ve pankek hamurunun dışı yanar, içi çiğ kalır.

Kolay pankek tarifi püf noktası: Kıvamında yaptığınız hamuru kaşıkla tavaya yavaşça yaymalısınız.

Küçük bir kepçe ile pankek harcından alıp yavaşça tavaya ortadan dökün. Harcı acele etmeden tek hamlede yani kesintisiz bir şekilde tavaya dökerseniz pankek kendiliğinden yuvarlak bir şekil alacaktır.

Pankek hamurunun alt tarafı pişince spatula ile kaldırın ve ters çevirip öbür tarafını da pişirin. Açık kahverengi lekeler olacak kadar pişmesi yeterlidir.

Kolay pankek tarifi için son püf nokta: Sıcaklığın iyi ayarlanması, her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar.

Kolay pankek tarifi yapılışı

Krep tarifi – Kolay lezzetli krep nasıl yapılır?

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.