Fırında pırasalı tavuk tarifi (6 kişilik)

Son güncelleme:

Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek…

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet derisiz tavuk göğsü filetosu
  • 4 adet pırasa, yıkanmış ve dilimlenmiş
  • 200 gr krema
  • 75 gr gravyer peyniri, rendelenmiş
  • 25 gr sarımsaklı tereyağı
  • 75 gr beyaz ekmek kırıntısı

YAPILIŞI

  1. Fırını 200 °C’de ısıtın. Tavuğu bir tencereye koyun, üzerine su ilave ederek 5-7 dakika haşlayın. Tavuğu tencereden alıp büyük parçalar halinde kesin.
  2. Pırasaları üzerlerine 1 su bardağı sıcak tavuk suyu ilave ederek 1 dakika haşlayın ve süzün. Bir fırın kabının içine önce tavukları sonra pırasayı koyun. Kremayı iyice çırpıp tavukların üzerine dökün ve peyniri serpin.
  3. Tereyağını bir tavada eritin. Köpürdüğünde, ekmek kırıntılarını ekleyin. Ekmek kırıntıları çıtır çıtır olana kadar 2-3 dakika orta ateşte kızartın. Ekmek kırıntılarını tavuğun üzerine ekleyip tavuğu fırına koyun ve 15-20 dakika pişirin.

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 350
  • YAĞ 22 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 14 gr
  • KARBONHİDRAT 12 gr

Yer fıstıklı acılı hindi tarifi (4 kişilik)