Tahinli kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Süslü bir atıştırmalık masası için tahinli kurabiye olmazsa olmazlardan biridir.
- Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: Yılbaşı menüsüne ek, lezzet tarifleri: Panna Cotta, vişne şurubu, kurabiye
- Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi
- Şekerlemeli kurabiye tarifi (4 kişilik)
MALZEMELER
- 150 ml tahin
- 50 gr yumuşak tereyağı
- 150 gr şeker
- 1 yumurta
- 250 gr un
- 1 paket vanilya
- 5 ml kabartma tozu
- Üzerine susam, damla çikolata.
YAPILIŞI
![](https://www.evimdergisi.com.tr/wp-content/uploads/2022/01/HAMUR.jpg)
Un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Yumurta, tahin ve tereyağını spatula ile ezip karıştırın. Üzerine unu koyup yoğurun. Hamuru 20 dakika buzdolabında bekletin. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamuru merdane ile 6 mm kalınlığında inceltin. Kurabiye kalıpları ile kesin. Silikon spatula yardımı ile silikon fırın tepsisi üzerine koyun. Üzerine susam serpip damla çikolata koyup bastırın. Isıtılmış fırında 12-15 dakika pembeleşene kadar pişirin.
İPUCU: Sihirli Merdane’nin kurabiye kalıplarını kenarlarına takıp hamurlarınızı 3 mm, 6 mm kalınlığında ya da kurabiye kalıplarını çıkarıp istediğiniz kalınlıkta açabilirsiniz. İçine ılık su koyup mayalı hamurları, soğuk su koyup tart hamurlarını kolaylıkla şekillendirebilirsiniz.
![](https://www.evimdergisi.com.tr/wp-content/uploads/2022/01/tahinli-kurabiye-tarifi-680x1024.jpg)