Zencefilli ve rezeneli somon tarifi (8-10 kişilik)

İÇİNDEKİLER

Zencefilli ve rezeneli somon tarifi ile karşınızdayız. Şık sunumu ile dikkat çeken bu tarif, sofralarınızda başrol oynayacak! İşte yemek stilisti ve yazar Gamze Bursa’dan gerekli malzemeler ve yapılışı…

MALZEMELER *

  • 1 bütün fileto somon balığı (2.800-3.000 g),
  • 3 çorba kaşığı taze zencefil ince rendelenmiş,
  • 3-4 diş sarımsak ezilmiş, 1 iri kök rezene ince doğranmış,
  • 3/4 su bardağı soya sosu,
  • Çekilmiş karabiber,
  • Yağlı kağıt.

YAPILIŞI *

Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ama ucunu kesmeyin. Somonu üzerine yerleştirin. Kılçıklarını kontrol edin, varsa cımbızla çıkarabilirsiniz. Zencefil ve sarımsağı balığın üzerine sürün. Rezeneyi elinizle sıkarak hafifçe ezin. Balığın üzerine serpin. Soya sosunu üzerine gezdirin, biraz karabiber serpin. Yağlı kağıdı balığın üzerine gelecek şekilde kapatın ve kesin. Kağıdın kenarlarını kıvırıp kürdanla sabitleyin. 15-16 dakika pişirin.

Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

36

Viktoryen stilde dekore edilmiş 36 lüks yatak odası dekorasyonu

BROOKLYN STİLİ EV DEKORASYONU polonya'da

Brooklyn stili ile dekore edilen 250 m2’lik iki katlı evdeyiz