Meyvelerden ilham alan hafif ve serin tarifler

0

Meyvelerin tazeleyici gücünden ilham aldık ve hafif, serin ve yaratıcı tarif ve sunumlar hazırladık.

Şeftalili Turta (6 kişilik)

Malzemeler: 3 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 çay bardağı su • 1,5 su bardağı un • 1 paket kabartma tozu • 1 limonun rendelenmiş kabuğu • 1 çay kaşığı tarçın • 2 adet şeftali

Yapılışı: Yumurtaları ve şekeri 5 dakika ç ırpın. Zeytinyağını ve suyu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Dilimlenmiş şeftalileri kek hamurunun üzerine hafifçe batırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. İsteğe göre rendelenmiş limon kabuğu ve çırpılmış krem şanti ile birlikte servis edebilirsiniz.

Etnik pasta tabakları, renkli saplı servisler, Porland. Cam kaktüsler, renkli bardaklar, Paşabahçe.

 

KAVUNDA ÇORBA
Kavunun içini oyarak içinde soğuk kavun çorbası servis edebilirsiniz.

Buzlu kavun çorbası (2 kişilik)

Malzemeler: 1 adet küçük boy kavun (500-600 gr) • 2 dal taze kişniş • 1 yemek kaşığı krema • 1 adet şeftali (tercihen yumuşak ve olgun olanından) • 1 su bardağı buz parçası

Yapılışı: Kavunu ikiye kesin. Kaşık yardımıyla içini çıkartıp ikişer santim kadar içi kalacak gibi temizleyin. Çıkardığınız kavunları buzlukta yarım saat soğutun. Soğutmuş olduğunuz kavun parçalarını mutfak robotuna aktarın. Taze kişnişi, iri parçalar halinde kabuğuyla birlikte doğranmış şeftaliyi, kremayı ve 1 su bardağı buz parçasını ilave edin. İyice çırpıp içini oyduğunuz kavunların içine doldurarak servise hazır edin.

Limon dilimli tabaklar, kaşık, pembe servis, kaktüs, Porland. Bardak, vazo, çiçek, Paşabahçe.

 

KARPUZDA BİR ÇİÇEK BAHÇESİ
Meyveleri kalıplarla şekillendirin, karpuz kabuklarından harikalar yaratın!

Tatlı yaz salatası

Malzemeler: 1 adet orta boy karpuz • 1 adet şeftali • 1 küçük salkım siyah üzüm • 1 küçük kutu yaban mersini (isteğe bağlı) • Çikolatası için: 2 paket bitter çikolata (160 gr) • 1 tatlı kaşığı kakao • 1 çay kaşığı tarçın • Karpuz frozen için: 300 gr karpuz • 1 tatlı kaşığı lime suyu (yeşil limon) • 10-12 yaprak taze nane

Yapılışı: Karpuz frozen ve salata için karpuzu enine ikiye kesin. İçini kaşık yardımıyla hafifçe boşaltın. Karpuzun çekirdeklerini temizleyip ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Buzluğa aktarıp yarım saat bekletin. Çikolata için bitter çikolataları küçük parçalar halinde kesip cam bir kaseye aktarın. Benmari usulü eritip kakao ve tarçın ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı küçük slikon kaplara paylaştırın. Oda ısısında yarım saat beklettikten sonra buzdolabına aktarın. 1 saat sonra servise hazır olacak. Buz kıvamına gelen karpuz parçalarını, yeşil limon suyunu ve taze nane yapraklarını mutfak robotuna aktarın. İyice karıştırdıktan sonra tercihen buzlukta beklettiğiniz servis bardaklarına paylaştırın. Soğuk soğuk servis yapın. Karpuz salatası için enine ikiye kestiğiniz karpuz parçasının içini küçük parizyen kaşıkla çıkarttığınız karpuz, şeftali topları ile doldurun. Dilediğiniz mevsim meyvelerini ve tarçınlı çikolataları da ekleyip salatayı tamamlayabilirsiniz.

Ayaklı servis, kokteyl çatalı, Paşabahçe. Kokteyl bardakları, karpuz tabak, Porland.

 

DENİZE AÇILALIM
İçecek servislerini konsepti tamamlayan mini aksesuarlarla zenginleştirebilir, serinliğin dozunu arttırmak için içecekleri buz küplerinin üzerinde servis edebilirsiniz.

Ananaslı punch (4 kişilik)

Malzemeler: 1 adet bütün ananasın dilimleri • 1 su bardağı yeşil elma suyu • 1 tatlı kaşığı lime suyu • 2 yemek kaşığı krema

Yapılışı: Tüm malzemeyi mutfak robotuna veya çukur ve uzun bir kaba aktarın. Mikserle veya mutfak robotuyla iyice çırpın, buz dolu servis bardaklarına paylaştırın. İsteğe göre uzunca dilimlenmiş ananas parçaları ile süsleyip soğuk soğuk servis yapın.

Bardak, pipet, Porland. Mini objeler, bardak işaretleyici, karıştırıcı, Paşabahçe.

 

EV YAPIMI SORBE
Taze meyvelerle yapabileceğiniz sorbeler dondurmaya alternatif, sağlıklı bir tatlı olabilir.

Anjelik erikli sorbe (4 kişilik)

Malzemeler: 1250 gr anjelik eriği • 1 çay bardağı portakal suyu • 1 çay bardağı toz şeker • 1 çay bardağı su

Yapılışı: Anjelik eriklerini yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini çıkartın. Erikleri iri parçalar halinde tencereye aktarın. Kısık ateşte, 25 dakika pişirin. Pişirdiğiniz erikleri ve portakal suyunu blender ile püre haline getirin. 15 dakika kadar ılınması için bekleyin. Bu arada şeker ile suyu 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın. Oda ısısında ılıttığınız erik püresine ılık şerbeti yavaş yavaş ekleyin. İyice püre haline getirdikten sonra geniş bir kaba aktarın. Buzlukta 1 saat beklettikten sonra tekrar blender ile karıştırın. Bu işlemi buzlukta bekleterek iki kez daha yapın. En az 1 saat daha beklettikten sonra sorbeniz hazırdır.

Kokteyl bardağı, meyve dilimli tabak, dondurma kaşığı, Paşabahçe.

 

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDIO

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.