stiller
stiller

Zamana meydan okuyan renkler: Siyah ve beyaz

Son güncelleme:

Bazı formlar, malzemeler ve renkler var ki; dekorasyondaki var oluşlarına ömür biçemiyoruz. Onların bir arada olduklarında yarattıkları tarz ve hissettirdikleri başımızı döndürüyor. “Bir fincan kahve yanına bir kitap olsun yeter” diyeceğimiz kadar sade ve güzel…

Heybeli serisi kahve fincanı, Korkmaz

SİYAH VE BEYAZ İKİLİSİ

Siyah renk, ışığı soğurması sebebiyle, dikkat dağıtan öğelere olan etkiyi minimize eder ve odaklanmayı kolaylaştırır. Tam tersi beyaz ise ışığı yansıtır ve ortama ferahlık verir. Haliyle de bu renk ikilisi ortamda yan yana olunca dengeli bir enerji akışı sağlar.

Tüm renklerin başlangıcı beyaz ve sonu siyahın birlikteliği sihir gibidir. Bu iki tezat renk o kadar güçlüdür ki; stil tanımaz, her an ve her zamanın içine nüfuz eder.

Anabella masa örtüsü, Linens

ZAMANSIZ BİR STİL YARATMAK İÇİN

  • Siyah ve beyaz hangi dönem veya stil olursa olsun, parçası olduğu mekanlara asalet katar.
  • Metal ve deri malzemelerin birlikteliği yıllara meydan okuyor. Maskulen tarzın vazgeçilmezi bu ikili, yüzyılın popstarı.
  • Ahşap malzeme doğallığın trend oluşuna hafifçe tebessüm ediyor. Mobilya endüstrisinin baştacı ahşap, keçeden corian’a, kağıttan lake kaplamaya yanına aldığı malzemeyi evin yıldızı yapıyor.
  • Country tarzının zamansız ikilisi, ahşap ve çiçek desenleri… İkisini bir arada kullanmaktan çekinmeyin.
  • İskandinav tasarımının öne çıkan mobilyalarında ahşap ve keçe kullanımı mobilyanın bir diğer zamansız ikilisi. Hem rahat hem de doğal şık.
  • Vazo ve çiçekler… Bu ikilinin sizce zamana ihtiyacı var mı? Yeter ki siz onları bir araya getirin, bir de suyunu değiştirmeyi unutmayın.
  • Zamansız ikililer denince akla ilk gelenlerden biri olması gerektiğini düşündüğümüz bir diğer çift; koltuk ve puf. Bir keyif anına ayakları uzatmadan ulaşmış sayılmayız.
  • Yaşam alanınız renkli bir dekorasyona sahipse, siyah ve beyaz birlikteliğini ortamı dinginleştirmek için kullanın.
  • Zamansız mobilyaları, soyut bir ortam yaratmak için değil; en hızlısından garantili bir stile sahip olmak için tercih edin.
  • Her biri bir döneme ait olsa da, yıllardır aynı zamanların keyifli ritüelleri oldukları için sizler de zamanı geldikçe temalara uyabilirsiniz. Yılbaşı yaklaşırken kırmızı ve ekoseler, bahar gelince floral desenler ve puantiyeler, yazın vazgeçilmezi ise turkuaz ve marin…

SİYAH BEYAZ DEKORASYON ÖRNEKLERİ

Siyah beyaz dekorasyon örnekleri
Siyah beyaz dekorasyon örnekleri
Siyah beyaz dekorasyon
Siyah beyaz dekorasyon örnekleri

Siyah beyaz bir kilimi evde nasıl kullanabilirsiniz?

Biraz siyah-beyaz konuşalım

Hollanda’da beyazı cesurca kullanan natüralist evdeyiz