Limonlu kuzu pirzola tarifi (4 kişilik) – Evim

Limonlu kuzu pirzola tarifi (4 kişilik)

Son güncelleme:

Limonlu ve kekikli bu yumuşak kuzu, mükemmel bir bahar yemeği.

Hazırlama süresi: 30 dakika

İPUCU: Kuzu filetosu veya biftek, ayıklanacak yağları olmadığı için zamandan kazandırır.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 x 100 gr kuzu pirzola, yağları ayıklanmış
  • Limon kabuğu rendesi ve 1 adet limonun suyu
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 pırasa, yıkanmış ve dilimlenmiş
  • 150 ml sebze suyu
  • 100 gr yeşil fasulye, doğranmış
  • 400 gr konserve beyaz fasulye, süzülmüş
  • Servis için: Limon dilimleri

YAPILIŞI

  1. Döküm bir ızgara tavasını orta-yüksek derecede ısıtın. Kuzu pirzolaları tavaya koyun ve üzerine biraz tuz ve karabiber serpin.
  2. Limon kabuğu rendesi ve suyu, sarımsak ve kekik ilave ederek 10 dakika her iki tarafını ızgara yapın.
  3. Bu arada pırasaları yapışmaz bir tavada kısık ateşte yumuşayana kadar kavurun. 4 Sebze suyunu pırasalı tavaya dökün, ardından yeşil fasulye ve beyaz fasulyeyi ekleyin. Tuzunu kontrol edin ve birkaç dakika pişirin.
  4. Fasulyeleri, pirzola ve eğer seviyorsanız ekstra limon dilimleri ile servis yapın.

AFİYET OLSUN

KİŞİ BAŞI
KALORİ 243
YAĞ 9 gr
DOYMUŞ YAĞ 4 gr
KARBONHİDRAT 12 gr

Bir Cevap Yazın