Yatak odası halısı neden bir tuvaletten daha kirli olabilir? Bir uzmana göre evlerde en sık yapılan hata

Ev temizliği sırasında halılar ve diğer döşemeler ihmal edilebiliyor.  Araştırmalara göre evdeki en kirli alanların başında yatak odası halıları geliyor. Uzmanlar, biriken kirin üstesinden gelmek için haftada bir elektrik süpürgesi öneriyor.

Evinizi temizlerken, mutfak tezgahları ve banyo lavaboları ana odak noktanız olabilir ve muhtemelen gözden kaçan bazı yüzeyler olur. Daily Mail’de yer alan bir habere göre Perakendeci ScS tarafından yapılan araştırma, bir temizlik işlemi sırasında halıların ve diğer yer döşemelerinin sıklıkla ihmal edilebildiğini bulmuş.

Haberde halılarınızın en iyi durumda kalmasını nasıl sağlayacağınıza dair bazı önemli ipuçları paylaşılıyor.

Habere göre çalışmada evin farklı alanlarında sürüntü testleri yaptı ve çeşitli seviyelerde aerobik bakteri, maya ve küf parçacıkları bulundu.

Yatak odası halılarının ve oturma odası halılarının en kirli alanlar listesinin başında geldiği tespit edildi.

Bu ofis halısı ve hatta klozet kapağı gibi diğer alanlarla karşılaştırıldığında çok kirli anlamına geliyor.

Livio Yatak Odası

Uzmanlar, halılarınızda biriken kirin üstesinden gelmeye yardımcı olmak için haftada bir elektrik süpürgesi önermektedir. En iyi sonuçları elde etmek için yumuşak kıllara ve güçlü emişe sahip bir elektrikli süpürge kullanmanızı önerirler.

ScS’den Jack Ogden şunları söylüyor: “Süpürme, halının uzun süre matlaşmasına veya hasar görmesine neden olabilecek kir ve toz birikimini durdurmanın harika bir yoludur. İpliklerin ömrünü uzatmaya yardımcı olmak için halınızı haftada en az bir kez yumuşak kıllar ve güçlü emiş kullanarak süpürmek en iyisidir.”

‘Yün halınızı en iyi durumda tutmak ve liflere bulaşan kirlerden kurtulmak istiyorsanız her 12 ila 18 ayda bir buharla temizlemeniz önerilir.

‘Bu, halınızın ömrünü uzatmaya ve yumuşak; temiz hissetmeye yardımcı olabilir. Ancak uygulamayı bundan daha sık yaptırırsanız, doğal yün liflerine zarar verebilirsiniz.’

 Ogden sözlerine şöyle devam ediyor: “Yapışkan lekeler için, yüzeye çok güçlü bir şey sürmediğinizden ve potansiyel olarak daha fazla hasara neden olmadığından emin olmak için özel halı temizleme ürünleri kullanmak en iyisidir.

Sıvı bazlı lekeler için – dökülenleri mümkün olduğu kadar fazla emmek için temiz bir bez kullanın. Liflere zarar vereceği ve lekeyi daha da aşağı iteceği için lekeyi ovalamayın. Bunun yerine, çoğu kaybolana kadar lekeyi silin. 

Belirli bir temizlik ürünü kullanıyorsanız, ürünü doğrudan halıya değil, beze püskürtmeyi unutmayın. Halıya püskürtmek lekeyi derinleştirecek ve yayılmasını teşvik edecektir.”