sukulent sunumları
sukulent sunumları

Sukulent sunumları ve örnekler – Sardunyaların yerini sukulentler alıyor!

Sukulent sunumları son zamanlarda oldukça dikkat çekiyor. Sukulent, bakımı en kolay bitkilerden. Bu sevimli bitkileri evinizin farklı köşelerinde, yaratıcı fikirlerle sergiyebilirsiniz.

Bitkilerin köklerine ve türüne göre farklı kaplarda sergilemeniz mümkün. Soğanlı bitkileri fincan ya da kupada; neredeyse hiç toprak istemeyen sukulentleri kadeh ya da çok az hava alan kapalı kaplarda bile yetiştirebilirsiniz.

İşte size birkaç örnek…

SARDUNYALARIN YERİNİ SUKULENTLER ALIYOR

Yaz balkonlarından eksik olmayan sardunyaların yerini, sukulentli bir karşılama alabilir. Az bir toprakla kapınıza asabilirsiniz!

SUKULENT NASIL SERGİLENİR?

MALZEMELER Farklı boylarda sukulentler • Toprak • Cam kaplar ya da renkli seramik bardaklar • Kenevir ipi • Çuval kumaşı • Servis tabağı

YAPILIŞI:

1. SEHPA ÜZERİNDE Farklı boylardaki saksılara yerleştirdiğiniz sukulentleri, metal ya da bakır bir tepsinin içinde sergileyebilirsiniz.

2.  BÜYÜKÇE BİR CAM FANUSA, uygun ebatta bir sukulent ekin ve içine yosunlar yerleştirin. Ek süslemelerle salonunuzda ona bir yer açın.

3. SERAMİK BİR SAKSIYA sukulentinizi ekin. Etrafını çuval kumaşı ile kaplayıp çevresini kenevir ipi ile sarın. Kenevir ipinin kenarına minik çiçekler iliştirin.

4. KÜÇÜK SUKULENTLERİNİZİ minik seramik kaselere ekin ve büyük metalik bir servis tabağının içerisinde ya da seramik renkli bardaklarınızın içerisinde sergileyin.

SUKULENT BAKIMI HAKKINDA KISA KISA

– Sukulentler bol gün ışığını ve cam kenarını sever.

– Sabah saatlerinde ve derinlemesine sulanmalı. Bir sonraki sulama için toprağın sadece üstü değil, tamamı kurumuş olmalı. Sakın hiç sulamamak gibi bir hata yapmayın. En iyi yöntem alta bir kap yerleştirerek suyu oradan emmesini sağlamak. Aşırı sularsanız üzerinde kahverengi lekeler oluşur.

– Toprağın geçirgen bir toprak olması için lav taşı veya ponza taşı gibi mineral taşlar kullanılmalı.

– Azot oranı az, potasyum oranı fazla suni gübre kullanılmalı.

– Mart-Eylül ayları arasında ayda bir gübreleme yapılmalı.

Sukulent nedir ve nasıl bakılır? Sukulent bitkisi ile renklenin