Sakız enginarlı pirinç pilavı tarifi (6 kişilik)

Sakız enginarlı pirinç pilavı tarifi ile karşınızdayız. Bu leziz tarif, hem tadıyla hem de görüntüsüyle herkesi büyüleyecek. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…

MALZEMELER

  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 4 sakız enginarı, kalın yaprakları temizlenmiş
  • Yarım limonun suyu
  • 3 taze mini patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 su bardağı baldo pirinci, ılık suda bekletilmiş
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Tuz

YAPILIŞI

Sakız enginarları dörde kesip limon suyu ile iyice ovun, tuzu serpin. Soğanları ve sarımsakları incecik kıyıp orta ateşte, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Ateşi yükseltip dörde böldüğünüz taze patatesleri ilave edin. 5 dakika daha kavurun. İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinci de ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Kaynar suyu ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca tuzunu, bezelyeyi, dörde böldüğünüz enginarları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi iyice kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alınca hemen rendelenmiş limon kabuğu serpin, kalan zeytinyağını dökün. Kapağını kapatın. Demlenince veya soğuyunca servis yapın.

Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi

Enginar dolması tarifi (4-6 kişilik)