Fırında karışık sebzeli mücver tarifi (4 kişilik) – Evim

Fırında karışık sebzeli mücver tarifi (4 kişilik)

Fırında karışık sebzeli mücver tarifi ile karşınızdayız. Bu mücveri kabak ve patates ile de deneyebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 30 dakika

İPUCU: Soğuk da güzel olduğundan ertesi gün öğle yemeği olarak yanınıza alabilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 küçük rezene, ince dilimlenmiş
  • 2 diş sarımsak, kıyılmış
  • 125 gr kuşkonmaz, kıyılmış
  • 150 gr bakla
  • 150 gr beyaz peynir, parçalanmış
  • Küçük bir bağ nane ve reyhan, sadece yaprakları ve kıyılmış
  • 8 adet yumurta, çırpılmış

YAPILIŞI

  1. Fırını 190 °C’de ısıtın. Fırına girebilecek bir kızartma tavasında yağı ısıtın; rezene ve sarımsağı 5 dakika yumuşayana kadar kızartın. Kuşkonmazları, baklayı, beyaz peyniri, naneyi ve reyhanı ekleyip karıştırın. Çırpılmış yumurtayı ekleyin.
  2. 5 dakika kısık ateşte yumurtalar yarı pişene kadar pişirin. Tavayı fırına transfer edin ve 15-20 dakika harcı sertleşene kadar pişirin. Biraz reyhan yaprağı ile süsleyin ve karışık salata ile birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 316
YAĞ 22 gr
DOYMUŞ YAĞ 8.5 gr
KARBONHİDRAT 3.5 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Fesleğenli kabak mücveri tarifi (12-14 kişilik)

Jambonlu ıspanaklı kolay tart tarifi (6 kişilik)

Tavuklu fasulyeli salata tarifi (6 kişilik)

Sıcak elma soslu, ricottalı, elmalı tost tarifi (4-6 kişilik)

Bir Cevap Yazın