Enginar dolması tarifi (4-6 kişilik) – Evim

Enginar dolması tarifi (4-6 kişilik)

Enginar dolması tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzetli ve sağlıklı tarif, sofralarınızda başrolde yer alacak. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…

İlginizi çekebilir: Enginar zamanı geldi! İşte faydaları ve enginar ezmesi tarifi

GEREKLİ MALZEMELER

  • 6 sakız enginarı
  • 1 soğan, rendelenmiş
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 100 gr dana kıyma, orta yağlı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kapya biber, zar doğranmış
  • 1 limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Enginarın sap kısmını kesin, dış kısmındaki kalın yapraklarını ve orta kısmında 6-7 yaprak kalacak şekilde koparın. Sap kısmının üst kısmını bıçak yardımıyla düzeltin ve limon sıkıp tuz serpin.

Enginarların alt kısmını da bir bıçak yardımıyla hafifçe kesin. Orta kısmındaki tüylü bölümü de alın ve limon suyu ile ovalayın.

Pirinci yıkayıp süzün. Derin bir kapta kıymayı, kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş soğanı, zar şeklinde doğranmış kapya biberi, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Pirinci ve 4 yemek kaşığı ılık su ilave ederek harcı yumuşatın.

Enginar yapraklarının arasına ve ortasına iç malzemeden paylaştırın. Tabanı düz bir tencereye yerleştirin. Yarısına gelecek kadar su, tuz ve yarım limon suyunu ilave edin. En son enginarların üzerine gelecek şekilde zeytinyağı gezdirin.

Enginarlar pişerken dağılmaması için üzerine düz bir porselen tabak yerleştirin. Önce yüksek ateşte kaynatın, sonra ateşi iyice kısın. Yarım saat pişirin.

AFİYET OLSUN!

Kremalı enginar çorbası tarifi (4 kişilik)

Krep tarifi 2 kişilik- Kolay lezzetli krep nasıl yapılır?

Bitki sorularını yanıtladık: Bahçede enginar yetişir mi? Sardunyalarım neden hasta oldu?

Bir Cevap Yazın