Tarçınlı yılbaşı kurabiyeleri tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
- Nar şurubu tarifi
- Geyikli kurabiye tarifi
- Ev yapımı çikolatalı fındık ezmesi tarifi
- Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi
GEREKLİ MALZEMELER
(Yaklaşık 20 adet)
- 125 gr un,
- 50 gr pudra şekeri,
- 100 gr tereyağı (soğuk),
- 1 yumurta sarısı,
- 1 çimdik tuz,
- 1 çay kaşığı toz karanfil,
- 1 çay kaşığı toz zencefil,
- ½ muskat rendesi,
- 1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Un, pudra şekeri, toz baharatlar ve tuz beraber bir kaba elenir. Küp doğranmış soğuk tereyağları kabın içindeki kuru karışıma ovuşturularak yedirilir. Ardından yumurta sarısı eklenir ve karışım homojen hale gelinceye kadar aynı şekilde yoğrulmaya devam edilir. Tezgaha alınan hamur top yapılıp hafifçe düzleştirildikten sonra buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Dinlenmiş hamur merdane yardımıyla 3 mm kalınlıkta açılır, kurabiye kesiciyle kesilir ve çok hafif tereyağlanmış ince kenarlı bir tepsiye dizilip buzdolabında en az beş saat dinlendirilir. Kesilmiş hamurlar tekrar açılarak kullanılabilir. 160 ̊C’lik önceden ısınmış fırında altı pembeleşene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN!