Peynirli, biber soslu sıcak tost tarifi – Evim

Peynirli, biber soslu sıcak tost tarifi

Peynirli, biber soslu sıcak tost tarifi ile karşınızdayız. Çok kısa sürede hazırlanabilen ve tadına doyamayacağınız lezzetli bir tost tarifi…

GEREKLİ MALZEMELER

  • Ekşi mayalı tam tahıllı köy ekmeği,
  • Manyas sepet peyniri,
  • Tulum peyniri,
  • Biber sosu.

HAZIRLANIŞI

Bir dilim ekmeğin üzerine bir dilim Manyas sepet peyniri ve bir kaşık tulum peyniri koyun. Üzerine hazırladığınız sostan bir yemek kaşığı ilave edin.

Isıttığınız tost makinesinde pişirin. İki parçaya bölerek domates ve yeşilliklerle birlikte servis edin.

BİBER SOSU TARİFİ

  • ½ kg domates,
  • 1 kg kırmızı kapya biber,
  • 50 gr nohut (haşlanmış),
  • 50 gr iç bakla (haşlanmış),
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı,
  • Bir tutam kekik,
  • Bir tutam hardal tohumu,
  • İsteğe göre tuz.

HAZIRLANIŞI

Nohut ve baklayı haşlayın, süzün. Mutfak robotunda püre haline getirin. Biberlerin içini çıkarıp, domatesleri soyun ve blender’dan geçirin. Bir tencerede zeytinyağında ezilmiş sarımsakları çevirin, biber ve domatesleri ekleyin. Kaynayıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırak pişirin.

Kaynadıktan sonra kekik, hardal tohumu ve bakliyat püresini ekleyin. Tuzunu ilave edin ve yarım saat kısık ateşte pişirin. Dilerseniz cam bir kavanozda konserve yaparak saklayabilirsiniz.

PRODÜKSİYON: AYTAÇ ÖZKARDAŞ GOZZİ • FOTOĞRAFLAR: OZAN KUTSAL TARİF: EVBAHÇE

Evde kolay waffle tarifleri! 3-4 kişilik, 2 kişilik waffle tarifleri

Kahvaltılık mini pizza tarifi (Tek kişilik lezzetli tarif)

Bir Cevap Yazın