2022 yaz renkleri nelerdir? Pantone 2022 yaz renkleri listesi

Son güncelleme:

2022 yaz renkleri Pantone tarafından açıklandı. Yaz aylarının renk trendlerinin habercisi olan Pantone, 2022 yazına damga vuracak olan renkleri renk paletinde yayımlıyor. Evinizin dekorasyonundan kıyafet alışverişinize kadar tercih edebileceğiniz Pantone 2022 yaz renkleri, yeni ve özgürlükçü oluşu ile öne çıkıyor.

Doğaya yönelik nötr yaklaşımların parlak renklerle canlandırıldığı bu renkler, 2022 yazının sıcaklığını hissettiriyor. İşte sade ve soft renklerden oluşan Pantone 2022 yaz renkleri.. 

SAKIZ RENGİ (Pantone 17-1928 Bubblegum)

SAKIZ RENGİ (Pantone 17-1928 Bubblegum)

2022 yaz aylarının en etkileyici renklerinden biri olan Bubblegum, flörtöz ve pozitif duyguları bünyesinde barındırıyor. Çarpıcı bir görünüme sahip olan bu renk, maskülen parçalarda da sıklıkla karşımıza çıkıyor. 

SUDAN KAHVESİ RENGİ (Pantone 18-1160 Sudan Brown)

SUDAN KAHVESİ RENGİ (Pantone 18-1160 Sudan Brown)

Toprak tonları, her yıl olduğu gibi 2022 yılında da ilgi çekmeyi başarıyor. Pişmiş toprak tonu olarak tanımlanan Sudan kahvesi, dikkat çekici bir çıkış yapıyor. Acne Studios, Rick Owens, Dsquared2 gibi popüler isimler tarafından transparan parçalar ile birleştirilen Sudan kahvesi, toprak tonları ile birlikte kombine edildiği takdirde oldukça güzel bir görünüm sağlamanıza yardımcı oluyor.. 

PATLAMIŞ MISIR RENGİ (Pantone 12-0825 Popcorn)

PATLAMIŞ MISIR RENGİ (Pantone 12-0825 Popcorn)

Patlamış mısır rengi, sade ve hareketli bir görünüm yaratmak isteyen kişiler tarafından oldukça seviliyor. Soluk bir renk olmasına rağmen sıcak kombinler yaratmak için sıklıkla tercih edilen bu renk, farklı tasarımları renklendirişi ile dikkat çekiyor. Patlamış mısır ile Bottega Veneta fütüristik yapıdaki tasarımları ortaya çıkarmaya çalışırken; Alexander McQuenn ve Jacquemus tarafından duru güzelliği ortaya çıkarmak amacı ile tercih edilmiştir. 

ORKİDE ÇİÇEĞİ RENGİ (Pantone 14-3612 Orchid Bloom)

Pantone 14-3612 Orchid Bloom

Lavanta renginin pastel tonu ile oldukça uyum içerisinde olan orkide çiçeği, pozitif enerji yayması ile dikkat çekiyor.. Mor rengine yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan orkide çiçeği, kalıplaşmış olan pastel renk kalıplarını yıkmayı amaçlıyor.. Givenchy, Lanvin ve Rokh tarafından defilelerde sevilerek tercih edilen orkide çiçeği, morun diğer tonları ile rahatlıkla uyum sağlıyor. Parıltılı elbiselerde, payet detaylı abiyelerde sıklıkla tercih edilen orkide çiçeği, ayakkabılarda da tercih edildiği takdirde zerafeti ortaya koyuyor.. Aynı zamanda tül detaylı elbiseler için de ideal bir renk seçimi olarak karşımıza çıkıyor. 

SÜPER SONİK RENGİ (Pantone 18-4143 Super Sonic)

Canlı şovların vazgeçilmez parçalarından biri olan süper sonik, AZ Factory ve Missoni vasıtası ile biliniyor. Çarpıcı bir izlenim yaratan süper sonik, Pantone paletinin enerjik ve canlı renklerinden biri olarak karşınıza çıkıyor. 

ÇAĞLAYAN RENGİ (Pantone 14-5713 Cascade)

ÇAĞLAYAN RENGİ (Pantone 14-5713 Cascade)

Zümrüt tonu ve badem yeşilinin karışımından oluşan çağlayan, berrak suyun rahatlatıcı etkisini adeta en derinlere kadar hissettiriyor. Rahatlatıcı bir duygu veren Pantone çağlayan rengi, fırfırlı eteklerde ve püsküllü çizmelerde sıklıkla tercih ediliyor. Karmaşık renklerle de uyum içerisinde olan çağlayan, 2022 Pantone yaz renkleri arasında adını altın harflerle yazdırıyor.. 

KAHVE KUVARSI RENGİ (Pantone 18-1307 TCX Coffee Quartz)

Pantone 18-1307 TCX Coffee Quartz

Sonbahar renklerinden biri olan kahve kuvarsı, Pantone ile 2022 yılında yaz aylarında da yer almayı başarıyor. Çikolata kahvesinin biraz daha açık versiyonu olan kahve kuvarsı farklı renklerle kombinlenebiliyor. Parlak ve canlı oluşu ile öne çıkan kahve kuvarsını yaz kombinlerinizde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 

MERCAN GÜLÜ RENGİ (Pantone 16-1349 Coral Rose)

Pantone 16-1349 Coral Rose

Pantone 2022 yaz renkleri ile çiçeksi tonları arındıran renkler karşınıza çıkıyor. Sportif bir görünüme sahip olmanızı sağlayacak mercan gülü rengi, oldukça dikkat çekici yaz renklerinden birisi olarak görülüyor. 

KIRILGAN FİLİZ RENGİ (Pantone 15-0549 Fragile Sprout)

Pantone 15-0549 Fragile Sprout

Kırılgan filiz, Pantone yaz paletinin en pigmentli rengi olarak karşınıza çıkıyor. 2022 yılında sıklıkla tercih edilen kırılgan filiz, neon dokunuşlara sahip oluşu ile farklı bir tarz yaratmak isteyen kişilerin tercihi oluyor.

Pantone 2022 yılının rengini belirledi: Very Peri

Pantone’un 2021 yılı renkleri sarı ve griyi evinizde kullanmanın 8 kolay yolu