Dışarısının tadı böyle çıkar!

Evinizdeki ışık miktarını arttırmanın, bahçenin tadına her mevsim her türlü hava koşulunda varmanın ve ekstra yaşam alanı kazanmanın keyifli yoludur onlar: Limonluklar!

Limonluk nedir, kış bahçesi nedir?
Kış bahçeleri, bahçe ve yeşil hissini her mevsimde yaşayabilmek amacı ile çeşitli tarzlarda, değişik malzemeler ile yapılan cam evler olarak adlandırılır. Sera ve limonluk gibi diğer yapılardan en büyük farkı ısıtma ve soğutma tesisatına sahip olmaları ve içinde dinlenme amacı ile zaman geçirilebilmesidir. Böylece hava şartları uygun olmadığı dönemlerde de bu alanda doğayı ve yeşili yakından hissedebilirsiniz. Eğer sizin de bir kış bahçeniz varsa onu yaza uyarlayabilir, ya da evinizde uygun alanınız varsa bitkileriniz ve kendiniz için bir limonluk yaptırabilirsiniz burada.

Ev-ofis çalışıyorsanız… Evden çalışanlar için motivasyonu doğal şekilde artırmanın en güzel yollarından biri de limonluğu çalışma alanına dönüştürmek. İkea.

KAÇ ÇEŞİDİ VARDIR?
“Genellikle çatı tiplerine göre sınıflandırılır.
1. Tek eğimli düz çatılar: Tek eğimli düz çatı tarzı her tipteki mimari yapıya kolaylıkla adapte edilebilir. Aynı zamanda maksimum alan kazanılmasına da olanak veren bu çatı tipi ağır bir görünüm yaratmaksızın sağlamlıkla zarafeti birleştiren ince profillere de sahip. Arzu edildiğinde mevcut bir çatı eğimiyle aynı eğime sahip olabilmesi ya da diğer tasarım gereksinimlerine uygun hale getirilebilmesi için çatı eğiminin rahatlıkla değiştirilebilmesi en önemli avantajıdır. Bahçe kadar çatı teraslarında da rahatlıkla uygulanabilecek bir kış bahçesi tipidir.
2. Çift eğimli beşik çatılar: Çift eğimli çatı, üçgen şeklindeki çatısı sayesinde mekana derinlik katar. Diğer tipteki çatı modellerinle aynı olarak bakım ve onarım istemeyen malzemelerden oluşur. Büyük kubbe tavanı, özel ısı kontrollü camlar ile kapatılır. Bu camlar yaz kış olumsuz hava şartlarından etkilenmeden ortamın güzelliğinin tadını çıkarılmasını sağlar. Bu özel nitelikli camlar güneş ışığının yansıtılmasını sağlarken doğal ışığın içeri girmesine de izin verir. Bu ısı kontrol sistemi sayesinde tüm yıl boyunca dış mekanın panoromik görüntüsü iç mekan konforunda deneyimlenebilir.
3. Viktoryen çatılar: Bu tarz bu model genellikle üç ya da beş kırıklı ön cepheden oluşur. Günümüz teknolojisinin enerji tasarrufu sağlayan ve ömür boyu bakım istemeyen malzemesinin kullanımının en mükemmel örneğidir. Viktoryen modelin çok cepheli olmasından dolayı ışık iç mekana homojen olarak nüfuz eder. Genellikle her cephe aynı boyutlarda tasarlanır. Fakat sadece sekizgen kış bahçelerinde ön bölümü geniş tutma olanağı vardır. Çatı eğimleri genellikle 15 ila 30 derece arasında değişir. Fakat teknik olarak ve bölgelerin kar yükleri ve rüzgar yükleri göz önünde tutulduğunda 22 derece ideal eğimdir.
4. Georgian tipi çatılar: Klasik Avrupa stilinden ilham alan Georgian kış bahçesi modeli zanaatkarların başyapıtı niteliğindedir. Yapıya sonradan eklenen bu mekanın, düzgün hatlı yumuşatılmış kontürlü profilleri vardır. Georgian kış bahçesi anahatlarını rönesans döneminde inşa edilmiş sarayların görüntüsünden alır. Duvara yaslanan kare sırtından dolayı geniş bir taban alanı dolayısıyla dekorasyon için olabildiğine büyük bir alan kazanılmasını sağlar.” Eta Yapı.

Çatısı nasıl olmalı? Eğer kışın kar yağışlı bir bölgede oturuyorsanız çatınızı üçgen formunda kar tutmayacak şekilde tasarlatabilirsiniz. Ahşaptan yapılan çatılar yaz mevsiminde de ısı yalıtımı sağlayarak mekanın daha serin olmasını sağlar.

Panaromik gökyüzü Sadece dört bir yanı değil, tavan bölümü de cam olan kış bahçeleri, gökyüzünün de tadını çıkarmayı sağlıyor. Eta Yapı.