Değişiklik yapmadan önce ona sorun 06/14

Merhaba,
Yeni yaptırdığım kır evi stili mutfağım için tezgah arası ve tezgah önerisi almak istiyorum. Dolaplara, kenarları oksitli beyaz porselen kulplar ve yine oksitli batarya seçtim. Tezgahta ne renk çimstone kullanmam lazım? Teşekkürler, Ceren Hasanoğlu.

Merhaba,
Aslında kır evi stili beyaz mutfaklara, masif ahşap tezgah yakışır. Çimstone ise kendinden desenli gibi duran bir malzeme, sağlıklı ve hijyenik. Renk olarak iki stil önerebiliriz:
• Balmoral gibi bal köpüğü renklerine yönelin. Zeminde limestone stili taş ya da açık ceviz parke kullanın. Set arasındaysa kır evi stilini pekiştiren 10×10 cm karolar etkiyi tamamlar.
• Gri ya da siyah tonlarında bir renk seçin. Zeminde gri kırçıllı seramikler ve set arasında patchwork desenler kullanın.

Merhabalar,
Mutfağımdaki aydınlatmayı değiştirmek istiyorum. Hayalimde tavana çakılmış eskitilmiş ahşaptan sarkan ampul demeti var. Ancak bu eski tip yandığında içindeki telleri de gösteren ampulleri hiçbir yerde bulamıyorum. Nerden alabilirim? Teşekkürler, Özkan İkiz.

Merhaba,
Avrupa Birliğinde akkor ampuller yasaklandığından beri market ve büyük nalburlarda bulmak pek mümkün değil. Küçük nalburlara bir göz atabilirsiniz ama onları da, eski üretim olma ihtimalleri yüzünden tercih etmenizi önermiyorum. Size önerim Philips’in standart halojen ampullerini kullanmanız. 3-4 adedi bir arada istediğiniz ışık demeti efekti yaratır.

Merhaba,
Üç yaşında bir oğlum ve altı aylık bir kızım var. Uzun süre aynı odayı paylaşacaklar. Çocuk odası düzeni ve özellikle de oyuncak toparlama konusunda neler tavsiye edebilirsiniz. Teşekkürler, Nesibe Tutkun.

Merhaba,
Çocuk odasında depolama için en pratik seçenekler açık raf üniteleri, tekerlekli sepetler ve üst üste istiflenebilen kapaklı kutular, bölmeli veya kapı arkasına asılabilen düzenleyiciler. Bu ürünler mobil olduklarından başka  odalara da kolayca da taşınabilirler. Hatta yeni dekorasyonda da bunları değerlendirebilirsiniz. Ayrıca duvarlara  takacağınız dekoratif kancalara da torba, vs. asabilirsiniz.