Kışın tadını bu tariflerle çıkarın

0

Basit fikirler, sımsıcak içecekler, sürprizli tarifler… Yılbaşı sofralarınızı şenlendirmek için yenilebilir hediyeler, geleneksel lezzetlere kattığınız yorumlar ve biraz da ilham dışında bir şeye ihtiyacınız yok aslında.

İSME ÖZEL KURABİYE

İsme özel kurabiyeler konuklarınız ya da ev sakinleri için harika bir sürpriz olabilir. Ayrıca bu kurabiyeleri hediye etmek için de kullanabilirsiniz.

Teneke kutu, kurdele, paket kağıtları, Ikea.

Kakaolu kurabiye (2 tepsi için)

Malzemeler 200 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış • 1 su bardağı toz şeker • 1 yumurta • 1 çay kaşığı vanilya • 2 su bardağı un • 1 çay bardağı kakao • 1 çay kaşığı kabartma tozu • Bir tutam tuz • 2-3 yemek kaşığı çikolata, fıstık veya fındık krema • Üzeri için: Beyaz şeker hamuru • 80-100 gr bitter çikolata.

Yapılışı Tereyağını ve şekeri krem haline gelene dek mikse rle çırpın. Yumurtayı, vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu,
kabartma tozunu, kakaoyu ve tuzu harmanlayın. Tereyağlı karışıma unlu karışımı ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve streçleyin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamurun yarısını buzdolabından alın. İki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile açın. Kurabiye kalıpları yardımı ile parçalar elde edin. Bu parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Birinci tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin. Diğer tepsiyi de aynı şekilde hazırlayın.
Kurabiyeleri soğumaya bırakın. Şeker hamurunu paket üzerinde önerilen tarife göre uygulayın ve merdane ile kurabiyelerinizin kalıplarına göre kesip parçalar elde edin. Kurabiyelerin yarısının üzerine bu parçaları kesin. İki kurabiye arasına krem sürün, sandviç şeklinde kapatın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıttan çok küçük bir külah yapın ve bu külahın içine erittiğiniz çikolatayı aktarın. İstediğiniz isimleri hamurun üzerine yazın. Oda sıcaklığında donduktan sonra servis yapabilirsiniz.

KİŞİSELLEŞTİRİN

Sıcak içecek servislerini isimliklerle, renkli iplerle kişiselleştirebilirsiniz.

Emaye görünümlü mug, Paşabahçe. Kenevir ip, Ikea. Yumuşak oyuncaklar, Zara Home. El yapımı keten peçete, neslihanalgunerhan.com

Sıcak çikolata (4 kişilik)

Malzemeler 4 su bardağı süt • 1 paket bitter çikolata (150-180 gr civarı) • 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı Sütü , pul biberi ve irice doğradığınız çikolataları sos tenceresine alın. Arada bir karıştırarak kısık ateşte ısıtın. Sıcak servis yapın.

GÜLÜMSETEN TARİFLER

Doğada kolaylıkla bulabileceğiniz ince ağaç dallarıyla siz de silindir pastalarınızı geyik formunda tasarlayabilirsiniz.

Işıklı süs, yapay çam ağacı, çam dalı, Ikea. Ahşap tabaklar, Porland. Yeşil geyik, kar tanesi, Koçtaş.

Frambuazlı pratik pasta (4 kişilik)

Malzemeler 2 adet kakaolu hazır pandispanya • Yarım su bardağı ılık kahve • 1 su bardağı frambuaz • 1 su bardağı su • 2 yemek kaşığı toz şeker • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) • 2 yemek kaşığı parça çikolata Üzeri için: 1 paket çikolatalı krem şanti • 2 su bardağı soğutulmuş süt

Yapılışı Frambuazı, suyu, şekeri ve nişastayı sos tenceresine alın. Yoğun bir kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Krem şanti ile sütü mikserle iyice çırpın. Pandispanya hamurundan yuvarlak parçalar elde edin. Her parçayı ılık kahve ile biraz ıslatın. Ara katlara frambuazlı karışımı ve parça çikolataları yerleştirerek üç kat olacak şekilde yerleştirin. Çikolatalı krem şantiyi de pastanın her tarafına sürün. Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra dilediğiniz malzeme ile süsleyerek servis yapın.

UZAYIP GİDEN MASALAR

Bir yılbaşı klasiğidir yılbaşı hindisi. Eğer sofranızdan misafir eksik olmuyorsa ya da geniş bir aileyseniz, büyükçe bir yılbaşı hindisi herkese yeter de artar bile.

Tepsi, Porland. Sos kabı, Paşabahçe. Arka plandaki yastık, Ikea. Koltuk şalı, Mudo Concept. El yapımı servis peçeteleri, neslihanalgunerhan.com, Bolca Hindi.

Fırında Hindi (12 kişilik)

Malzemeler 1 adet temizlenmiş bütün hindi (7-8 kg arasında) • 3-4 adet havuç • 2 adet kırmızı soğan • 125 g tereyağı • 1 su bardağı kayısı marmeladı • 2 yemek kaşığı un • 1 yemek kaşığı nar ekşisi Baharatlı karışım için: 3-4 dal taze biberiye • 1 dal kuru adaçayı • 1 tatlı yemek kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı tane karabiber • 2 çay kaşığı zerdeçal • 1-2 çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı Havucu, kabuğunu soyduğunuz soğanları irice doğrayıp fırın tepsisine yayın. Taze biberiyeyi, adaçayını, tuzu, tane karabiberleri, zerdeçalı ve sızma zeytinyağını havanda ezerek krem haline getirin. Karışımı hindinin içine ve dış tarafına sürün. Hindinin ağzını dikin. Kanatlarını da şiş yardımı ile göğüs tarafına batırarak sabitleyin. Hindiyi sebze yaydığınız tepsiye aktarın. İnce bir yoğurt bezini sızma zeytinyağına batırdıktan sonra hindinin üzerine kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında, 2 buçuk saat pişirin. Yarım saatte bir bezin yağını yenileyin. Pişince üzerine sürmek için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile marmeladı karıştırın. Bunu hindinin her tarafına sürün. Tekrar fırına verin. Yarım saat daha pişirin. 15 dakika sonra üzerindeki şiş çubukları alıp atın. Tepsinin içindeki suyu süzerek et suyunu ayırın. Et suyu ile tepsideki sebzenin yarısını bir sos tenceresine alın. Un ve tuzu ekleyin. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. Nar ekşisini ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Sosunuz hazır.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STÜDYO

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.