Sebzeli patates püresi tarifi – 4 kişilik

Son güncelleme:

Yazın serinleten lezzetler hepimizin favorisi. Ancak bu tarif kışın da sofralarınıza çok yakışacak. Peki sebzeli patates püresi tarifini daha önce denemiş miydiniz? Lezzetli ve hafif bir tarif için işte yapmanız gerekenler…

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Light Süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş Light Taze Kaşar Peyniri
  • 6 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 4 adet taze soğan
  • Tuz ve karabiber

SEBZELİ PATATES PÜRESİ YAPILIŞI

  • Havucu temizledikten sonra rendenin kalın kısmıyla rendeleyin.
  • Sütü ısıtarak havucu ilave edin.
  • Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte havucu sütle haşlayarak kenara alın.
  • Patatesleri haşladıktan sonra soyun ve eziciyle püre yapın.
  • Ezilmiş patatese havuçlu sütü, kıyılmış taze soğanı ve peyniri ilave ederek tahta kaşıkla homojen oluncaya kadar karıştırıp servis edin. Afiyet olsun…
SEBZELİ PATATES PÜRESİ TARİFİ

Patatesli yemek tarifleri: Kolay patatesli tarifler