Sevdiklerinize lezzetli hediyeler verin

0

Bir farklılık yapıp biraz da mutfak becerilerinizi ve şefliğinizi sergilediğiniz, damakları şenlendiren hediyeler yapmaya ne dersiniz?

Bir farklılık yapıp biraz da mutfak becerilerinizi ve şefliğinizi sergilediğiniz, damakları şenlendiren hediyeler yapmaya ne dersiniz? Sevdiklerinize bu yıl lezzeti bol, ev yapımı hediyeler verin. Onları mutlu edin.

NAR KADAR BEREKETLİ
Nar tanecikleri ve kokina dallarıyla süslediğiniz kekinizin üzerine bir mesaj eklemeyi unutmayın.

NAR TANELİ KEK
MALZEMELER: 2 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • Yarım çay bardağı su • Yarım çay bardağı
zeytinyağı • 1 su bardağı un • Yarım paket kabartma tozu • Yarım paket vanilya • 1 küçük kase nar taneleri
YAPILIŞI: Yumurtalarla şekeri mikserde 5 dakika çırpın. Suyu ve zeytinyağını ekleyin, 1 dakika daha çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Spatula ile karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün, üzerine de nar tanelerini serpiştirin, uzun bir şiş çubuk yardımı ile taneleri hamura bulaşmasını sağlayın. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Etiket, şerit ip, Ikea. Gül motifli nihale, çiçek şeklindeki süs, Tepe Home. Çift kulplu fincanlar, Paşabahçe.

FORMUNU KORUYANLARA: KAKAOLU HURMALI BAR
MALZEMELER: 2 adet muz • 150 gr yulaf • 50 gr kuru üzüm, küçük doğranmış • 4-5 adet büyük boy ince doğranmış hurma • 1 çorba kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi • 1 çay kaşığı tarçın • 1 çay kaşığı zencefil • 80 gr parça veya damla çikolata
YAPILIŞI: Yulaf ezmesi ile muzları çatalla ezin. Kuru üzümü, hurmayı, Hindistan cevizini, tarçını, zencefili ve antep fıstığı içini ilave edin. Karışımı yoğurun. Karışım çok cıvık olursa kontrollü olarak bir miktar yulaf ezmesinden ekleyin. Yulaflı hamuru fırın tepsisine bir kaşık yardımı ile üzerini düzleştirerek yayın. Üzerine parça çikolataları serpin. 150 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Tepsiyi fırından alın, pişen hamuru istediğiniz boyutlarda kesin. Fırının ısısını 200 dereceye çıkartın. Kurabiye hamurlarını ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirin.

 

 

Ekose runner, kutu, Tepe Home. Kurulama bezi, örgü kalpler, Ikea.

BU BİR KLASİK
Her yılbaşının keyifli klasiklerinden bir kutu adam kurabiye, kocaman bir gülümseme için ideal!

TARÇINLI VE ZENCEFİLLİ BİSKÜVİ
MALZEMELER (2 TEPSİ İÇİN): 3-3,5 su bardağı un • 1,5 su bardağı toz şeker • 1 çorba kaşığı tarçın • 1 tatlı kaşığı toz zencefil • 1 çay kaşığı havanda ezilmiş karanfil • 1 su bardağı süt • 1 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI: Hamur yoğurma kabında un dışındaki tüm malzemeyi harmanlayın. Kontrollü olarak azar azar un ilave edin. Pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru merdane yardımı ile yarım santim inceliğinde açın. Kurabiye kalıpları ile istediğiniz şekillerde hamurlar çıkartın. 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.

 

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDIO

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.