Serinleten lezzetler

0

Sıcaklar artarken biraz olsun serinlemek için “Evim Mutfağından”, size de evinize de iyi gelecek “cool” fikirler servis edelim istedik!

Tarator çorbası
Kışın sofraların ayrılmaz bir parçası olan çorbalar yazın da soğuk halleriyle lezzetli bir başlangıç ya da öğün olabilir.
Malzemeler: 50 gr un, 50 ml ayçiçek yağı, 4 diş sarımsak 1 limonun suyu, 500 ml su, yeteri kadar tuz, karabiber, taze nane, isteğe göre yoğurt, ekmek ve ceviz içi.
Yapılışı: Un, yağ ve suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı koyulaşana kadar 4-5 dakika 800 Watt’ta mikrodalga  fırında pişirin. Pişirme aşamasında, karışımı fırından alıp 2-3 dakika boyunca karıştırıp limon suyunu ekleyin. Çorbanız kıvamını aldığında fırından çıkarıp sarımsağı ekleyin. İsteğe göre çekilmiş bayat ekmek içi, ceviz içi ekleyip nane ile servis edebilirsiniz.

Soğuk ahududu şerbeti
Şerbet, geleneksel Türk mutfağının önemli bir parçası. Tarifleri yeniden hatırlatmaya ne dersiniz?
Malzemeler: 500 gr  dondurulmuş ahududu, 500 gr toz şeker, soğuk su, isteğe göre taze nane.
Yapılışı: Ahududu ve şekeri pişirin. Pişirdiğiniz karışımı ince süzgeçten geçirip, soğuk su ekleyin. Su ve şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz.

Lolibuz
Taze meyvelerle yapabileceğiniz ev yapımı dondurma gibisi yok…
Yapılışı:
1. Şuruplu Lolibuz
1 ölçü şurup için, 5 ölçü su kullanabilirsiniz. Bir kapta karışımınızı hazırlayıp dondurma kalıpları içine boşaltın. Servis  etmeden önce en az 5 saat bekletin.
2. Meyveli Lolibuz
Lezzetli sonuçlar için meyve ve saf meyve suyunu birlikte kullanabilirsiniz. 250 gr taze meyveyi 130 ml meyve suyu ile püre haline getirip karıştırın. Karışımı dondurma kalıplarına boşaltıp en az 5 saat buzlukta bekletin.

Orman meyveli smoothie
Malzemeler: 200 gr böğürtlen, 100 gr pudra şekeri, 200 ml krema, 200 ml süt.
Yapılışı: Böğürtleni püre haline getirip, diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın. Smoothie yaparken parçalayıcı robot kullanabilirsiniz. Malzemeleri soğuk olarak kullanmaya özen gösterin. Çekirdeksiz dondurulmuş meyveler de kullanabilirsiniz.

Lavanta şerbeti
Yaz mevsiminin baş döndüren kokularıyla meşhur çiçekleri lavantalar, sofralara da apayrı tatlar katıyor. Malzemeler: 50 gr lavanta çiçeği, 200 ml kaynar su, 125 ml limon suyu, 125 gr toz şeker, 1 lt soğuk su.
Yapılışı: Lavanta çiçeğini soğuk su ile yıkayıp, kaynar su ile demlendirin. Limon suyu, toz şeker ve suyu şeker eriyene kadar karıştırın. Demlenmiş lavantayı süzüp, şekerli karışıma ekleyin. Damak tadınıza göre su veya şeker miktarını artırabilirsiniz. Buz ile servis etmeyi unutmayın!

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.