Limonlu tavuk ve kuskus tarifi (4 kişilik)
Hazırlaması oldukça kolay olan kuskus tavukla da çok yakışıyor.
Hazırlaması oldukça kolay olan kuskus tavukla da çok yakışıyor.
Hazırlama süresi: 15 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 parça kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
- 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi, ekstra 1 limon, yarıya bölünmüş
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 paket kuskus
- Servis için: Bir avuç taze nane, ekstra 4 dal nane
YAPILIŞI
- Tavukları limon kabuğu rendesi, limon suyu ve sarımsak ile harmanlayın.
- Yapışmaz bir tavayı ısıtıp tavuğu 10 dakika çevirerek gerektiği kadar kızartın.
- Kuskusu paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. Piştikten sonra içine ½ limon suyu ve bir avuç dolusu doğranmış naneyi ekleyin.
- Limonun diğer yarısını dilimler halinde kesin ve dilimlenmiş tavuk, kuskus ve nane dalları ile birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 238
- YAĞ 4 gr
- DOYMUŞ YAĞ 0.8 gr
- KARBONHİDRAT 12 gr
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
Tavuklu fasulyeli salata tarifi (6 kişilik)
Barbekü soslu tavuk tarifi (2 kişilik)
Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik)
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz