Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik)
Tavuklu buğday çorbası tarifi ile karşınızdayız. Bu iç ısıtan çorbanın besin değeri de çok yüksek.
Tavuklu buğday çorbası tarifi ile karşınızdayız. Bu iç ısıtan çorbanın besin değeri de çok yüksek.
Hazırlama süresi: 30 dakika
KİŞİ BAŞI
- KALORİ: 175
- YAĞ: 11 gr
- DOYMUŞ YAĞ: 2.8 gr
- KARBONHİDRAT: 2.7 gr
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan, ince kıyılmış
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 adet havuç, küp şeklinde doğranmış
- 1 adet tavuk suyu tableti
- 4 adet derisiz kemiksiz tavuk budu
- 1 dal biberiye
- 1 defne yaprağı
- 3 yemek kaşığı buğday
YAPILIŞI
- Yağı orta boy bir tencerede ısıtın, soğanı, sarımsağı ve havucu ilave edip yumuşayana kadar kısık ateşte kavurun.
- Tavuk suyu tabletini 750 ml kaynar suda eritip içine ekleyin. Tavuğu, biberiyeyi ve defne yaprağını tencerenin içine ilave edin. En son buğdayı ilave edip buğday yumuşayana kadar pişirin.
- Tavuğu tencerenin içinden çıkarın ve etini didikleyin. Sonra tekrar tencereye alıp karıştırın.
- Çorbanızı kıtır ekmekler ile birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Naneli bezelye çorbası tarifi (2 kişilik)
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz