Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik) – Evim

Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik)

Tavuklu buğday çorbası tarifi ile karşınızdayız. Bu iç ısıtan çorbanın besin değeri de çok yüksek.

Hazırlama süresi: 30 dakika

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ: 175
  • YAĞ: 11 gr
  • DOYMUŞ YAĞ: 2.8 gr
  • KARBONHİDRAT: 2.7 gr

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan, ince kıyılmış
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet havuç, küp şeklinde doğranmış
  • 1 adet tavuk suyu tableti
  • 4 adet derisiz kemiksiz tavuk budu
  • 1 dal biberiye
  • 1 defne yaprağı
  • 3 yemek kaşığı buğday

YAPILIŞI

  1. Yağı orta boy bir tencerede ısıtın, soğanı, sarımsağı ve havucu ilave edip yumuşayana kadar kısık ateşte kavurun.
  2. Tavuk suyu tabletini 750 ml kaynar suda eritip içine ekleyin. Tavuğu, biberiyeyi ve defne yaprağını tencerenin içine ilave edin. En son buğdayı ilave edip buğday yumuşayana kadar pişirin.
  3. Tavuğu tencerenin içinden çıkarın ve etini didikleyin. Sonra tekrar tencereye alıp karıştırın.
  4. Çorbanızı kıtır ekmekler ile birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Naneli bezelye çorbası tarifi (2 kişilik)

Bir Cevap Yazın