Tavuklu fasulyeli salata tarifi (6 kişilik)

Son güncelleme:

Tavuklu fasulyeli salata tarifi ile karşınızdayız. Çok lezzetli bu hızlı salata, başlı başına bir ana yemek de olabilir.

Hazırlama süresi: 20 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 6 dilim çemensiz pastırma
  • 150 gr yeşil fasulye, yarıya bölünmüş
  • 4 adet ızgara tavuk göğsü, dilimlenmiş
  • 2 adet Yedikule marul, yaprakları ayrılmış
  • 200 gr kurutulmuş domates, yağı iyice süzülmüş

Sosu için:

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 4 adet ançüez, yağı iyice süzülmüş
  • 1 küçük diş sarımsak, ezilmiş

YAPILIŞI

  1. Pastırmaları çıtır olana kadar ızgara yapın. Bu arada fasulyeleri kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzün.
  2. Izgara yapılmış tavukları Yedikule marulları ile beraber geniş bir tabağa yerleştirip üzerine fasulye ve domatesleri serpin.
  3. Pastırmaları iri parçalara bölerek salatanın üzerine koyun.
  4. Zeytinyağı, krema, ançüez ve sarımsağı blender’a koyun, 2 yemek kaşığı soğuk su ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çekin. Sosu salatanın üzerinde gezdirip hemen servis yapın.

İPUCU: Sosu önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

KİŞİ BAŞI

KALORİ 341

YAĞ 21 gr

DOYMUŞ YAĞ 5 gr

KARBONHİDRAT 6 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: