Klasik affogato tarifi
Klasik affogato tarifi ile karşınızdayız. Üzerine rendelenmiş bitter çikolata, kakao tozu, fındık kırığı, karamel sos veya çikolata sosu koyabilirsiniz. Vanilya dışında fındık, çikolata veya karamelli dondurmayla da enfes olur. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı...
Malzemeler (1 Porsiyon)
1-2 top vanilyalı dondurma
1 shot (yaklaşık 30-40 ml) taze çekilmiş sıcak espresso (Espresso makineniz yoksa sert hazırlanmış Türk kahvesi ya da moka pot kahvesi de olabilir.)
Hazırlanışı
Küçük bir cam kase, espresso fincanı ya da kısa bir bardak kullanabilirsiniz. 1 ya da 2 top vanilyalı dondurmayı fincana koyun. Sıcak espressoyu doğrudan dondurmanın üzerine yavaşça dökün.
Dondurma hafifçe erir ve müthiş bir kontrast oluşturur. Affogato hızlı tüketilen bir tatlıdır. Hem sıcak hem soğuk bir arada olduğu için bekletmeden sunun.
Afiyet olsun...
Hazırlayan: Günseli Büyüksağiş
Bu tarifimiz de ilginizi çekebilir: Çilek püreli kat kat bardak tatlısı (4 kişilik)
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Çilek püreli kat kat bardak tatlısı (4 kişilik) -
Çilekli cheescake tarifi: Beslenme ve Diyet Uzmanı tarifi -
Kakaolu çabuk kek tarifi -
Evde pizza yapımı: 5 malzemeli kolay pizza -
Rezeneli, mercimekli yeşil salata tarifi (5 kişilik) -
Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik) -
Fırında patates tarifi (Kolay ve lezzetli) -
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi
Yorum Yaz