Fırında patates tarifi (Kolay ve lezzetli)
Fırında patates tarifi ile karşınızdayız. Patatesleri tabak yerine tek kişilik galvaniz kovalarda atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.
Fırında patates tarifi ile karşınızdayız. Patatesleri tabak yerine tek kişilik galvaniz kovalarda atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
- Boyları yaklaşık 20 cm kadar olan 4 adet patates
- Maydanoz
- Toz sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağı
YAPILIŞI
Patateslerin kabuklarını soyarak boyuna, kalem şeklinde kesin. Büyükçe bir kasenin içine alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek harmanlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine dizin. Toz sarımsağı patateslerin üzerine bol miktarda serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ayrı bir yerde maydanozları kıyın. Patatesler pişince fırından çıkarmadan maydanozları serpiştirin. Böylelikle bu ısıyla maydanozlar pişip patateslerin üzerine yapışacak ve de aromalarını verecekler.

2 şef ve 2 diyetisyenden bağışıklığı güçlendiren tarifler
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Çilekli cheescake tarifi: Beslenme ve Diyet Uzmanı tarifi -
Kakaolu çabuk kek tarifi -
Evde pizza yapımı: 5 malzemeli kolay pizza -
Rezeneli, mercimekli yeşil salata tarifi (5 kişilik) -
Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik) -
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi
Yorum Yaz