Fırında patates tarifi (Kolay ve lezzetli)
Fırında patates tarifi ile karşınızdayız. Patatesleri tabak yerine tek kişilik galvaniz kovalarda atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.
Fırında patates tarifi ile karşınızdayız. Patatesleri tabak yerine tek kişilik galvaniz kovalarda atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
- Boyları yaklaşık 20 cm kadar olan 4 adet patates
- Maydanoz
- Toz sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağı
YAPILIŞI
Patateslerin kabuklarını soyarak boyuna, kalem şeklinde kesin. Büyükçe bir kasenin içine alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek harmanlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine dizin. Toz sarımsağı patateslerin üzerine bol miktarda serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ayrı bir yerde maydanozları kıyın. Patatesler pişince fırından çıkarmadan maydanozları serpiştirin. Böylelikle bu ısıyla maydanozlar pişip patateslerin üzerine yapışacak ve de aromalarını verecekler.

2 şef ve 2 diyetisyenden bağışıklığı güçlendiren tarifler
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz