Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon)

Patates ve taze kekiğin birlikteliğinden oluşan bu nefis garnitürü tüm et yemeklerinizin, ızgara balıkların yanında afiyetle tüketebilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kg patates,
  • 4 dal kekik,
  • 1 tutam toz safran,
  • 1 soğan,
  • 3 diş sarımsak,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 1 su bardağı sıcak su,
  • tuz
  • Izgara tavuk için: 6 adet tavuk göğüs

HAZIRLANIŞI

Kekiğin yarısını yaprak yaprak ayırın. Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Patatesleri ekleyip harmanlayın. Sıcak su, safran ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kekik yapraklarını ilave edin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp kalan kekik dallarıyla yapraklarıyla süsleyin. Tavada önlü arkalı ızgara ettiğiniz tavuklarla birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN

Pembe greyfurtlu su teresi salatası