Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif
Mug cake tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifle yemenin keyfine varın, mutfağınızda hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşın…
Mug cake tarifi ile karşınızdayız. Yemek yemek kimi için üzerine çok düşünülesi bir konu değilken, kimileri için iyi malzemelerle hazırlanmış lezzetleri keşfedip bulmak ve bir güzel ziyafet çekmek, hatta bunu sevdikleriyle paylaşmak anlamına gelir. Göktürk’te yeni açılan Eaters’ın menüsünden seçtiğimiz bu tarifle yemenin keyfine varın, mutfağınızda hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşın…
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet yumurta sarısı
- 125 g pudra şekeri
- 110 g ince çekilmiş toz badem
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 6 adet yumurta beyazı
- 50 g toz şeker
- 75 g un
- 75 g eritilmiş tereyağı
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını 125 g pudra şekeri ile çırpın, daha sonra toz badem, toz şeker ve portakal kabuğunu ilave edin. 6 adet yumurta beyazı ile 50 g şekeri köpürünceye kadar çırpın ve yumurta sarısı karışımına ekleyin. Un ve eritilmiş tereyağını da ekleyip karıştırın. Kalıpların 3/4’ünü kek malzemesi ile doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 dakika ön buhar vererek 35 dakika pişirin.

Havuçlu kek tarifi: Cevizli, portakal kabuklu tarif
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz