Limonlu tavuk ve kuskus tarifi (4 kişilik) – Evim

Limonlu tavuk ve kuskus tarifi (4 kişilik)

Hazırlaması oldukça kolay olan kuskus tavukla da çok yakışıyor.

Hazırlama süresi: 15 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 parça kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
  • 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi, ekstra 1 limon, yarıya bölünmüş
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 paket kuskus
  • Servis için: Bir avuç taze nane, ekstra 4 dal nane

YAPILIŞI

  1. Tavukları limon kabuğu rendesi, limon suyu ve sarımsak ile harmanlayın.
  2. Yapışmaz bir tavayı ısıtıp tavuğu 10 dakika çevirerek gerektiği kadar kızartın.
  3. Kuskusu paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. Piştikten sonra içine ½ limon suyu ve bir avuç dolusu doğranmış naneyi ekleyin.
  4. Limonun diğer yarısını dilimler halinde kesin ve dilimlenmiş tavuk, kuskus ve nane dalları ile birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 238
  • YAĞ 4 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 0.8 gr
  • KARBONHİDRAT 12 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Tavuklu fasulyeli salata tarifi (6 kişilik)

Barbekü soslu tavuk tarifi (2 kişilik)

Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik)

Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon)

Limonlu tavuk çorbası tarifi

Kestaneli tavuk dolması tarifi

Bir Cevap Yazın