Ev yapımı çikolatalı fındık ezmesi tarifi
Ev yapımı çikolatalı fındık ezmesi tarifi ile karşınızdayız. Bu yılbaşında sevdiklerinize pişirdiğiniz lezzetleri hediye edin.
Ev yapımı çikolatalı fındık ezmesi tarifi ile karşınızdayız. Biraz yaratıcılılığınızı konuşturup, mutfakta birkaç saat geçirerek bu yılbaşında eşinize dostunuza kendi pişirdiğiniz lezzetleri hediye edebilirsiniz. İşte Mutfak Atölyesi’nin şefi Zeynep Karahan’dan ev yapımı nefis lezzetler…
- Bu tariflerimizi de deneyebilirsiniz: Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi
- Yılbaşı menüsü önerisi ve tarifleri
İşte ev yapımı çikolatalı fındık ezmesi tarifi…
EV YAPIMI ÇİKOLATALI FINDIK EZMESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- (Yaklaşık 700 gr ezme )
- 250 gr % 63 oranında kakao-bitter çikolata,
- 270 gr pralin,
- 80 gr kakao yağı,
- 100 gr fındık
YAPILIŞI
Fındıklar 160 ̊C’lik fırında altın rengi alana kadar fırınlanır ve mutfak robotunda macun kıvamına gelene kadar çekilir. Kaba alınan fındıkların üzerine pralin eklenir ve iyice karıştırılır. Benmari usulüyle eritilen çikolata ve kakao yağı erir erimez pralinli karışıma eklenir ve tamamen homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırılıp kavanozlara alınır.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Bitkileri yılbaşı dekorasyonunda kullanmanın 5 kolay yolu
Yılbaşı öncesi ve sonrası hızlı temizlik için ipuçları
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz