Tavuklu fasulyeli salata tarifi (6 kişilik)
Tavuklu fasulyeli salata tarifi ile karşınızdayız. Çok lezzetli bu hızlı salata, başlı başına bir ana yemek de olabilir.
Tavuklu fasulyeli salata tarifi ile karşınızdayız. Çok lezzetli bu hızlı salata, başlı başına bir ana yemek de olabilir.
Hazırlama süresi: 20 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 6 dilim çemensiz pastırma
- 150 gr yeşil fasulye, yarıya bölünmüş
- 4 adet ızgara tavuk göğsü, dilimlenmiş
- 2 adet Yedikule marul, yaprakları ayrılmış
- 200 gr kurutulmuş domates, yağı iyice süzülmüş
Sosu için:
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı krema
- 4 adet ançüez, yağı iyice süzülmüş
- 1 küçük diş sarımsak, ezilmiş
YAPILIŞI
- Pastırmaları çıtır olana kadar ızgara yapın. Bu arada fasulyeleri kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzün.
- Izgara yapılmış tavukları Yedikule marulları ile beraber geniş bir tabağa yerleştirip üzerine fasulye ve domatesleri serpin.
- Pastırmaları iri parçalara bölerek salatanın üzerine koyun.
- Zeytinyağı, krema, ançüez ve sarımsağı blender’a koyun, 2 yemek kaşığı soğuk su ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çekin. Sosu salatanın üzerinde gezdirip hemen servis yapın.
İPUCU: Sosu önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
KİŞİ BAŞI
KALORİ 341
YAĞ 21 gr
DOYMUŞ YAĞ 5 gr
KARBONHİDRAT 6 gr
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz