Fesleğenli kabak mücveri tarifi (12-14 kişilik) – Evim

Fesleğenli kabak mücveri tarifi (12-14 kişilik)

Fesleğenli kabak mücveri tarifi ile karşınızdayız. 12-14 kişilik bu tarif, lezzetli bir başlangıç veya hafif bir öğle yemeği için ideal…

Hazırlama süresi: 15 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

Sos için:

  • 500 ml krema
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1-2 çay kaşığı yaban turpu sosu
  • 2 yemek kaşığı taze doğranmış fesleğen

Mücver harcı için:

  • 100 gr un
  • 2 adet büyük yumurta, çırpılmış
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 adet kabak, rendelenmiş
  • 2 yemek kaşığı taze doğranmış fesleğen
  • 2-3 adet kırmızı acı biber, çekirdekleri ayıklanmış, ince doğranmış
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

  1. So su yapmak için, kremayı bir kaseye alın ve katılaşıncaya kadar iyice çırpın. Mayonez, yaban turpu sosu ve fesleğeni ilave edip biraz daha birlikte karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Servis yapana kadar sosu buzdolabında saklayın.
  2. Mücveri yapmak için unu bir kaba eleyin, tuz ve karabiber ilave edin. Yumurta ve sütü karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin. Rendelenmiş kabak, fesleğen ve biberi ekleyerek karıştırın.
  3. Bir tavaya biraz sıvı yağ dökün ve bir peçete ile yayın. Karışımdan birer kaşık alarak tavaya koyun ve altın rengi olana kadar 2-3 dakika pişirin. Çevirin ve diğer tarafı da altın rengi olana kadar 2-3 dakika daha pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde pişirin.
  4. Buzdolabında sakladığınız krema sos ile birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN!

Bu tarifimiz de ilginizi çekebilir:

Bir Cevap Yazın