Soğuk Buğday Çorbası – 4 kişilik tarif
Yaz sofralarına serinleten lezzetler arıyorsanız, sizler için soğuk buğday çorbası tarifimiz var. 4 kişilik çorba tarifi oldukça kolay.
Yaz sofralarına serinleten lezzetler arıyorsanız, sizler için soğuk buğday çorbası tarifimiz var. 4 kişilik çorba tarifi oldukça kolay.
MALZEMELER
- 2 litre SEK ayran
- 1 çay bardağı buğday
- 1 adet salatalık
- 3 dal dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
SOĞUK BUĞDAY ÇORBASI YAPILIŞI
- Buğdayı bol tuzlu suda açılana kadar ağır ağır tıngırdatarak süzdürün.
- Salatalık, dereotu, zeytinyağı ve sarımsağı mutfak robotundan geçirerek püre yapın.
- Karışımı ayran ve pul biberle birleştirerek en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Ardından haşlanmış buğdayları ilave edin ve soğuk çorbanın üzerine nar ekşisi gezdirerek servis edin. Afiyet olsun…

Karpuzlu buzlu yeşil çay tarifi – 8 kişilik soğuk içecek
Evde dondurma yapımı: Evde dondurma nasıl yapılır? Çilekli dondurma tarifi
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 ki��ilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz