Sıcak elma soslu, ricottalı, elmalı tost tarifi (4-6 kişilik)
Sıcak elma soslu, ricottalı, elmalı tost tarifi ile karşınızdayız. Ailedeki herkes için hazırlayabileceğiniz harika bir atıştırmalık!
Sıcak elma soslu, ricottalı, elmalı tost tarifi ile karşınızdayız. Ailedeki herkes için hazırlayabileceğiniz harika bir atıştırmalık!
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 somun ekşi mayalı ekmek, 2 cm aralıklarla dilimlenmiş
- 2 diş sarımsak,soyulmuş
- Zeytinyağı
- 3 adet elma
- 1 adet kırmızı acı biber, dilimlenmiş ya da 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
- 100 gr tereyağı
- 200 gr ricotta peyniri
- 1 küçük demet adaçayı
YAPILIŞI
- Büyük bir ızgara tavasını ısıtın, ekmeklerin iki tarafını da kızartın. Henüz sıcakken kızaran ekmeklerin iki tarafına çiğ sarımsak sürün ve üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin.
- Elma sosu yapmak için elmaları kabaca doğrayın ve bir tavaya koyun, kırmızı biber, akçaağaç şurubu, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve 100 ml su ekleyerek orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Küçük bir tavada, orta ateşte tereyağını eritin. Adaçayı yapraklarını ekleyip yaklaşık 30 saniye kızartın ve kızaran adaçaylarını kağıt havlunun üzerine alın. Kalan tereyağını küçük bir kaseye koyun.
- Ricotta peynirini küçük bir kaseye alın ve geri kalan malzemeler ile birlikte büyük bir sunum tahtası üzerinde servis edin. Tostları yapmak için, ekmeklerin üzerine ricotta peynirini sürün, ardından sıcak elmayı üzerine yerleştirin. Çıtır adaçayı yaprakları ve tereyağı ile birlikte servis edin.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ: 586-391
YAĞ: 29-19 gr
DOYMUŞ YAĞ: 17-11 gr
KARBONHİDRAT: 65-43 gr
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz