Mutfağınızda suda yeniden gelişebilecek sebzeler
Mutfağınızda sebzelerinizi yeniden yetiştirebilirsiniz. Sebzelerinizin kök kısımlarını çöpe atmayıp suya koyarak yeniden büyümesini sağlayabilirsiniz.
Mutfağınızda sadece suya koyarak yeniden yetiştirip tüketebileceğiniz sebzeler var. Kuru soğanın yeşil soğana dönüşümü, sarımsaktan frenk soğanı bunlardan bazıları…
SARIMSAKTAN FRENK SOĞANI

Sarımsaklarınız yeşil yeşil filizlenmeye başladığında, çöpe atmayın. Sarımsak filizlenmeye başladığında lezzetini kaybeder, ancak frenk soğanı toplayabileceğiniz şekilde olgunlaşır.
Filizlenen sarımsağı az miktarda suya koyun ve frenk soğanının büyümesini izleyin.
YEŞİL SOĞANDAN YENİ BİR YEŞİL SOĞAN

Yeşil soğanı yeniden yetiştirmek oldukça kolay. Yapmanız gereken tek şey kök kısmını suya koymak.
PIRASAYI YENİDEN YETİŞTİRİN
Yeşil soğanları yeniden yetiştirdiğiniz gibi pırasalarınızı da yeniden yetiştirebilirsiniz. Aynı ailede oldukları göz önüne alındığında – daha büyük ve daha tatlı olsa da – eminim bu bir sürpriz olarak gelmiyor.
En iyi sonucu elde etmek için kavanozunuzu pencere kenarına koyun.
MARUL NASIL YENİDEN YETİŞTİRİLEBİLİR?

Marulun altını az bir miktar suya koyarsanız yeniden yetiştiğini görebilirsiniz. Birkaç günde yeni marulunuz kendini göstermeye başlayacaktır.
LAHANA NASIL ÇOĞALTILIR?

Marulla yaptığınız işlemi, aynı şekilde bir lahana başıyla da yapabilirsiniz. Çok geçmeden, yeni lahananız karşınızda olacak.
MUTFAĞINIZDA SUDA YENİDEN GELİŞEBİLECEK DİĞER SEBZELER
Kök kısmını suya koyarak yeniden yetişmesini sağlayabileceğiniz diğer bazı sebzeler şu şekilde:
- Çin lahanası
- Limon otu
- Kereviz
- Avokado
- Havuç
Aromatik bitkiler yetiştirirken bunları bilin
Saksıda domates nasıl yetiştirilir? Domates ekimi ve bakımı nasıl yapılır?
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz