Kremalı tavuklu, mantar ve maydanozlu gnocchi (4 kişilik)

Evim Dergisi tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 02 Temmuz 2022 tarihinde yayınlandı.
Kremalı tavuklu, mantar ve maydanozlu gnocchi (4 kişilik) Kremalı tavuklu, mantar ve maydanozlu gnocchi (4 kişilik)

Kremalı tavuklu, mantar ve maydanozlu gnocchi tarifi ile karşınızdayız. Fırında pişirmek yemeğinize ayrı bir lezzet katacak.

Kremalı tavuklu, mantar ve maydanozlu gnocchi tarifi ile karşınızdayız. Fırında pişirmek yemeğinize ayrı bir lezzet katacak.

Hazırlama süresi: 25 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 20 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 4 adet arpacık soğan, soyulmuş ve doğranmış
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 350 gr mantar, dilimlenmiş
  • 250 gr pişmiş tavuk, parçalara ayrılmış
  • 230 ml krema
  • 100 ml süt
  • Rendelenmiş muskat
  • 500 gr taze patates gnocchi
  • 1 küçük demet maydanoz, doğranmış
  • 50 gr parmesan peyniri, ince rendelenmiş

Servis için:

Ispanak salatası

YAPILIŞI

  1. Tereyağını büyük boy bir tavada eritin. Sarımsak ve arpacık soğanı ekleyin, orta ateşte yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin.
  2. Zeytinyağı ve mantarları ekleyin, ısıyı artırın ve 6-8 dakika pişirin. Tavuk, krema, süt ve muskat ekleyerek karıştırın, tuzunu kontrol edip 2 dakika kadar pişirin.
  3. Bu arada, gnocchiyi paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin, iyice süzün ve tavuklu karışıma ekleyin. Maydanozu ve ½ peyniri karıştırın.
  4. Fırının ızgara ayarını açın. Karışımı ısıya dayanıklı büyük bir fırın kabına aktarın, kalan peyniri üzerine serpin ve altın rengini alana kadar 4-5 dakika ızgara yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 542
  • YAĞ 26 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 14 gr
  • KARBONHİDRAT 40 gr

Bu tariflerimizi de denemelisiniz:

Tavuk köfteli makarna tarifi (4 kişilik)

Peynirli ve biberli makarna tarifi (2 kişilik)

Çıtır ekmek kırıntılı linguini (4 kişilik)

Yer fıstıklı acılı hindi tarifi (4 kişilik)

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.