Peynirli ve biberli makarna tarifi (2 kişilik)

Dakikalar içinde hazırlayacağınız bu makarnanın tadı muhteşem.

Hazırlama süresi: 15 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 200 gr fırın makarna veya spagetti
  • 60 gr parmesan peyniri, ekstra servis ekstra
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, ekstra servis için

YAPILIŞI

  1. Fırın makarna veya spagettiyi paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Pişen makarnanın suyundan kepçeyle 100 ml kadarını alın ve bir kaba koyun. Suyu 1 dakika soğumaya bırakın.
  2. Bu suya parmesan, tereyağı ve biberi ilave edip hepsini iyice çırpın.
  3. Makarnayı süzüp tencereye geri alın ve peynir sosuyla karıştırın.
  4. Makarnayı tabaklara paylaştırın ve üzerine parmesan peyniri ve taze çekilmiş karabiber ekleyerek servis yapın

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 434
  • YAĞ 19 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 7.4 gr
  • KARBONHİDRAT 36.4 gr

Bu tarifimiz de ilginizi çekebilir:

Çıtır ekmek kırıntılı linguini (4 kişilik)