Sarımsaklı ekmek kırıntıları bu makarnaya hoş bir dokunuş katıyor.
Hazırlama süresi: 25 dk
GEREKLİ MALZEMELER
- 350 gr linguini makarna
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 50 gr konserve ançuez, doğranmış
- 2 diş sarımsak, dilimlenmiş
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 400 gr konserve doğranmış domates
- 200 gr cherry domates, ikiye bölünmüş
- 45 gr kapari
Çıtır ekmek için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 30 gr tereyağı
- 45 gr taze ekmek kırıntısı
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
- Makarnayı kaynar suda, paketin üzerindeki talimata göre haşlayın ve süzün. Bu sırada geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın ançuez, sarımsak ve biberi birkaç dakika, ançuez suyunu çekene kadar pişirin.
- Domatesleri el blenderın’dan geçirip ançueze ilave edin ve kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin, ardından cherry domatesleri ilave edip karıştırın ve altını kapatın. Zeytinyağı ve tereyağını başka bir tavada ısıtın, ekmek kırıntılarını ve sarımsağı altın rengi olana kadar kızartın, ardından maydanozu ekleyip 1 dakika daha pişirin.
- Kırıntıları tavadan çıkarıp kaparileri tavaya koyun ve gevrek olana kadar yaklaşık 5 dakika orta-düşük ısıda kızartın. 4M akarnayı domates sosuyla karıştırın, üzerine kızarmış ekmek kırıntılarını ve gevrek kaparileri serperek servis yapın.
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 515
- YAĞ 14 gr
- DOYMUŞ YAĞ 2 gr
- KARBONHİDRAT 78 gr