Kayısı marmelatı nasıl yapılır? 20 dakikada hazır

Harika Pelin Şengül tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 06 Ağustos 2022 tarihinde yayınlandı.
Kayısı marmelatı nasıl yapılır? 20 dakikada hazır Kayısı marmelatı nasıl yapılır? 20 dakikada hazır

Kayısı marmelatı tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarifle kayısılarınızı marmelat haline getirebilir, uzun süre saklayabilirsiniz.

Kayısı marmelatı tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarifle kayısılarınızı marmelat haline getirebilir, uzun süre saklayabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 50 dakika

Kaç kişilik: 4 kişilik

Dikkat: Bu ölçülerden 3 adet 500gr’lık kavanoz marmelat çıkacaktır.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 çay bardağı su
  • 2 kilogram şekerpare cinsi kayısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 kilogram toz şeker
  • 8 adet karanfil

YAPILIŞI

  • Kayısıların çekirdeklerini ayıklayın, çelik tencerenin içine bir sıra dizin.
  • Üzerini örtecek kadar toz şeker serpin ve tekrar bir sıra kayısı dizin.
  • Aynı işleme kayısı ve şeker bitene kadar devam edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin.
  • Ertesi gün kayısılar sulanmış ve şekerin büyük bir kısmını içine çekmiş olacaktır.
  • 1 çay bardağı su ekleyip yüksek ateşte kaynatın.
  • Kaynama sesini duyduğumuzda karanfilleri ve limon suyunu ekleyip altını kısın. (Limon suyu kayısıların beklerken şekerlenmemesini sağlar.)
  • 45 dakika boyunca kısık ateşte pişirin ve sıcakken blenderden geçirin.
  • Blenderden geçirdiğiniz kayısı marmeladını sıcakken kavanozlara doldurun ve ters çevirip bir gece dinlendirin.
  • 1 gece beklettiğiniz kavanozların kapaklarını kontrol edin. Kapağı şişmiş olan kavanoz varsa açın ve marmelatları ısıtıp farklı bir kapakla tekrar kapatıp ters çevirin.
  • Kavanozları oda sıcaklığında ve fazla ışık almayan ortamda saklayın.
  • Kullanmak üzere açtığınız kavanozları 3 gün içerisinde bitirmelisiniz. 

Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.