Kayısı reçeli tarifi ile karşınızdayız. Ballı kayısılar güneşte pişip olgunlaştılar. Şimdi bu yaz güzeliyle nefis tatlar yaratmanın tam zamanı.
KAYISI REÇELİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 kg kayısı, 1 kg şeker, 1/2 limonun suyu
KAYISI REÇELİ NASIL YAPILIR?
Kayısı reçeli tarifi: Kayısıları yıkayın, ortalarından bölüp çekirdeklerini ayıklayın. Reçelin kaynatılacağı tencerenin içine koyun. Çekirdeklerden dört beş tanesini kırıp suya atarak kabuklarını soyun, bunları da kayısılara ilave edin. Sonra limon suyunu ve şekeri de ilave ederek tencereyi ateşe oturtun.
Çok kısık ateşte ara ara tahta bir kaşıkla karıştırarak kayısıların suyunu salmasını ve şekerin erimesini sağlayın. Bundan sonra harlı ateşte yarım saat kadar, reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Kesinlikle tencerenin ağzını kapatmayın. Köpükleri suya batırılıp çıkarılan delikli bir kepçe ile alın. Kıvama geldiğini anlamak için reçelden bir çay kaşığı alıp bir tabağa damlatın.
Su gibi akmıyor, tabakta soğuyunca kıvam alıyorsa reçeliniz hazır demektir. Biraz soğuyunca temiz kavanozlara paylaştırın, reçel tamamen soğuduğunda ise kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Kayısı reçeli tarifimiz bu kadar. Afiyet olsun.
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri