İncir reçeli nasıl yapılır? İşte kolay tarif
İncir reçeli nasıl yapılır? sorusu kış hazırlıklarını sürdüreler tarafından araştırılıyor. Sizler için incir reçeli yapımını anlatıyoruz.
İncir reçeli nasıl yapılır? sorusu kış hazırlıklarını sürdüren onlarca kişi tarafından sıklıkla araştırılıyor. Sizler için incir reçeli yapımını anlatıyoruz.
İNCİR REÇELİ YAPIMI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 g incir,
- 500 g toz şeker,
- 2 su bardağı su,
- yarım limonun suyu,
- 3-4 adet karanfil

İNCİR REÇELİ NASIL YAPILIR?
İncir reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı… İncirlerin kabuğunu soyun. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Acısını almak için 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın.
İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın.
Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın.
Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.
Yaz mevsimini kavanozda saklayın! Turşu, reçel, marmelat, salça
Kayısı reçeli tarifi: 1 kg kayısı ile reçel yapılışı
Reçel zamanı: Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik tarif
Daha önce denemediğiniz turşu tarifleri! Ağzınız sulanacak!
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz