Elmalı kavanoz tatlısı tarifi

Evim Dergisi tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 08 Şubat 2024 tarihinde yayınlandı.
Elmalı kavanoz tatlısı tarifi Elmalı kavanoz tatlısı tarifi

Elmalı kavanoz tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Lezzeti de sunumu kadar güzel bu tarifin tadına doyamayacaksınız. İşte adım adım yapılması gerekenler ve gerekli malzemeler…

Elmalı kavanoz tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Lezzeti de sunumu kadar güzel bu tarifin tadına doyamayacaksınız. İşte adım adım yapılması gerekenler ve gerekli malzemeler…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet elma
  • 1/3 su bardağı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam rendelenmiş muskat

Üzeri için:

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • 1/3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 115 gr tereyağı, eritilmiş

YAPILIŞI

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. 6 kavanoz veya küçük fırın kaplarının içlerini hafifçe yağlayın. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Limon suyu, vanilya, bal, rendelenmiş muskat ve tarçını ekleyip iyice harmanlayın.
  • Karışımı pişirme kaplarına paylaştırın.
  • Yulaf ezmesi, esmer şeker, un, tarçın ve tuzu bir kapta karıştırın. Eritilmiş tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurun.
  • Hamuru elmaların üzerine serpiştirin ve fırında 35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi (Kolay tarif)

Elma cipsi tarifi (Sağlıklı atıştırmalık)

Elmalı yulaflı smoothie tarifi (Kahvaltıda da tüketilebilir)

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.