Elmalı kavanoz tatlısı tarifi
Elmalı kavanoz tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Lezzeti de sunumu kadar güzel bu tarifin tadına doyamayacaksınız. İşte adım adım yapılması gerekenler ve gerekli malzemeler…
Elmalı kavanoz tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Lezzeti de sunumu kadar güzel bu tarifin tadına doyamayacaksınız. İşte adım adım yapılması gerekenler ve gerekli malzemeler…
GEREKLİ MALZEMELER
- 5 adet elma
- 1/3 su bardağı bal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tutam rendelenmiş muskat
Üzeri için:
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 3/4 su bardağı esmer şeker
- 1/3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz
- 115 gr tereyağı, eritilmiş
YAPILIŞI

- Fırını 180 dereceye ayarlayın. 6 kavanoz veya küçük fırın kaplarının içlerini hafifçe yağlayın. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Limon suyu, vanilya, bal, rendelenmiş muskat ve tarçını ekleyip iyice harmanlayın.
- Karışımı pişirme kaplarına paylaştırın.
- Yulaf ezmesi, esmer şeker, un, tarçın ve tuzu bir kapta karıştırın. Eritilmiş tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurun.
- Hamuru elmaların üzerine serpiştirin ve fırında 35 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi (Kolay tarif)
Elma cipsi tarifi (Sağlıklı atıştırmalık)
Elmalı yulaflı smoothie tarifi (Kahvaltıda da tüketilebilir)
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz