Elma cipsi tarifi (Sağlıklı atıştırmalık)

elma-cipsi-tarifi

Elma cipsi tarifi ile karşınızdayız. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave etmenize gerek yok. Elmadaki şeker yeterince tat verecek. Tarçın da tadına tat katacak…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 büyük kırmızı elma
  • 1 kaşık toz tarçın

ELMA CİPSİ NASIL YAPILIR?

Fırını 95 dereceye ayarlayın. Elmaları mandolin rende ya da keskin bir bıçakla ince ince doğrayın. Pişirme kağıdının üzerine dizin. Tarçını elmaların üzerine serpiştirin. Fırında elmalar kıtır kıtır oluncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kaba alın. Yaklaşık 3 gün saklayabilirsiniz.

ELMA CİPSİ TARİFİ
Tarif: Evbahçe/Aytaç Özkardaş Gozzi • Fotoğraflar: Ozan Kutsal

Elmalı crust tarifi (Hazırlaması çok kolay)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fazla gübreden yanan bitki nasıl düzelir

Fazla gübreden yanan bitki nasıl düzelir? İşte yapılacaklar

Ev turu: Arnavutköy’de 125 m2’lik çatı katındayız (Boğaz’da Paris havası)